Witam. Około 3 miesięcy temu założyłem do Polówki gaz (silnik 1.6). Instalacja gazowa sekwencja STAG-a. Od samego początku był z nim problem . Gasł przy niskich obrotach, trochę nim rzucało ale to nie najwiekszy problem. Otóż samochód strasznie dużo pali ( miasto 16/100 trasa 11/100) Byłem u gościa, który to zakładał i zmniejszył dyszę ale to też nic nie pomogło. Domyślacie się może jaka może być przyczyna? Mówiono mi też, że jest to spowodowane moją gwałtowną jazdą ale teraz staram się jeździć spokojni ale nadal jest to samo. Z góry dzięki za odpowiedź . Pozdrawiam
do staga/sekwencji trzeba zrobić osobną mapę paliwową na LPG, czy ten twój gazownik to pasjonat czy raczej taki niedouczony.
Ja mam też staga i mam wszystko świetnie wystrojone, ustawienia/mapy robił gość na jazdach testowych ze mną także może trzeba zmienić gaziarza na fachowca... :scratch:
PS mój 1,4 MPI pali 7,5 l/100km i nie ważne jaki styl jazdy, twoje powinno połknąć do 10 litrów w cyklu mieszanym.
[quote=""rat4""]do staga/sekwencji trzeba zrobić osobną mapę paliwową na LPG, czy ten twój gazownik to pasjonat czy raczej taki niedouczony.
Ja mam też staga i mam wszystko świetnie wystrojone, ustawienia/mapy robił gość na jazdach testowych ze mną także może trzeba zmienić gaziarza na fachowca... :scratch:
PS mój 1,4 MPI pali 7,5 l/100km i nie ważne jaki styl jazdy, twoje powinno połknąć do 10 litrów w cyklu mieszanym.[/quote]
Gość raz ze mną jeździł , kiedy juz byłem u niego 3 raz mówiąc, że za dużo pali. Niby coś zrobił ale jest to samo. Bedę szukał nowego fachowca tak jak mówisz . Ciekaw jestem jaka jest cena za takie wystrojenie . Orientujesz się ?
Byłem u gazownika ustawił wszystko po swojemu. Pojechałem w trasie do stolicy. W cyklu mieszanym spalił 9 litrów/100. Na ekspresowej nie ujmowałem nogi z gazu więc uważam, że teraz jest ok.