Doradżcie !! VW POLO 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
artur24kk
Newbie
Newbie

Doradżcie !! VW POLO 6n

Post autor: artur24kk »

Witam Klubowiczów :)
chcę zakupic takie autko
http://www.moto.allegro.pl/item65919557 ... lo_6n.html

jednak słyszałem opinie że silniki 1,4 były nieudanymi wersjami z tych modeli czy to prawda ??
gośc za to autko żąda 7 tys zł co Wy o tym sądzicie ??
m
marcus747
Newbie
Newbie

Post autor: marcus747 »

Silnik 1,4 jak najbardziej jest OK. Moje cudo (polo 6n '97) ma przejechane 200 tyś z czego 100 tys na gazie i żadnych problemów!
Co do tego konkretnego auta:
- drugi właściciel w kraju...... 2 lata i dwóch właścicieli?? Trzeba sie bliżej przyjżeć tej polówce
- błysk lakieru taki że ho ho, ja mam rocznik 97 i moj to sie tak błyszczał ostanio chyba w 2004 roku :)
- ogólnie auto do oglądnięcia, cena 7 tyś nie odrzuca ale to sporo, ale sa alu to zawsze te 600 złl do przodu
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Wydaje się być ok. Lewa tylna lampa od anglika.
Kupując pojedź na stację diagnostyczną. Niech go "przetestują". Autko wygląda całkiem w porządku, ale trzeba sprawdzić osobiście. Generalnie zwracaj uwage na szczegóły. Wiem że to będzie trudne, ale spróbuj. Ja byłem tak zaślepiony jak kupowałem autko że nie zauważyłem że wskaźnik od temperatury cieczy chłodzącej nie działa. Że nie działają kontrolki od ABS i układu hamulcowego.
Hmm... a silnik. Ja mam 1.4 AEX i jak na razie żadnych problemów nie mam. Jest całkiem żwawy, a w mieście naprawdę daje rade.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 19:44 przez czaja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""czaja454""]Wydaje się być ok. Lewa tylna lampa od anglika.[/quote]
jak to poznałeś bo jestem pod wrażeniem? :)

Dobra chyba już wiem ;) światło wsteczne jo ?:)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""kolosensei""]Dobra chyba już wiem światło wsteczne jo ?:)[/quote]

Tak, wsteczne, w Polsce, powinno być koloru czerwonego. W tym momencie zastanawiam się czy rzeczywiście. Ja profilaktycznie wymieniłem na lampę "europejską".
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

polowka ma jedno biale z tylu od wstecznego i tak jest prawidlowo a czerwone to jest przeciwmgielne

-- Pon Cze 15, 2009 9:01 pm --

ja bym go dobrze obejrzal za ladnie wyglada i cos czesto wlascicieli zmienia
Awatar użytkownika
Bufur
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bufur »

Moja oponia :
swoje polo 1,4 z gazem ale 95 rocznik kupilem za podobna cene. Albo jest super nawoskowane albo taki efekt robi zdjecie , na zywo moze inaczej wygląda i ma jakies lekkie slady uzytowania. lampa zmieniana jak juz wspominio, moim zdaniem jakby bylo po stluczce jakiejs ( tył przód )to by ktos nie zakładał nieorginalnych hlapaczy z przodu i tyłu , dzwine to wygląda .
Brakuje zaślepki na lewo od kierownicy , moze ktos tam cos grzebal ? :O
Tylnia półka mi sie tez nie podoba ale moze w niej były głośniki i ktos zmienił .
pozdrawiam , napewno warto sie nią przejechac ;)
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Auto wygląda na zadbane. Nie wiem czy jest tak w rzeczywistości czy po prostu ma tak wyglądać. Silniki 1.4 nie są złe i z tego co byłem u kilku mechaniorów to wszyscy chwalili, zwłaszcza AEX.
Co do lamp - nietrudno rozpoznać że lewa od anglika bo polo fabrycznie ma tylko 1 światło cofania ;) Być może zabieg stylistyczny (żarówka może być czerwona), a może po prostu pękł klosz a lampa z angola była tańsza... Na pewno przekładane były przednie kierunki bo są białe, a boczne w błotnikach - pomarańczowe. Też pewnie zabieg stylistyczny.
Silnik wygląda czysto, filtr powietrza sie błyszczy - nie ma się co tym sugerować bo też lubię jak pod maską ładnie wygląda...
Przebieg - prawdopodobny ale nie ma co się nim sugerować.
Kilka zdjęć nie jest wyznacznikiem, czy auto jest warte kupna czy nie. Trzeba pojechać, posłuchać, pooglądać itd... Najlepiej z kimś bo w końcu co 2 głowy to nie jedna.
Proponuję poczytać ten wątek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja bym dobrze posprawdzal, kupujac ato to jedna z najtrudniejszych decyzji, ciezko wszystko sprawdzic, a wydatki moga byc duze jak nie wielkie, jak kupowalem swoje pierwsze, mialem w nim troche roboty, ale kupujac wiedzialem mniej wiecej czy byl pukniety, w pewnym momencie zaczolem zalowac, ale od jakiegos czasu jest wszystko okej, rozebralem do karoseri wyczyscilem podloge i podsufitke karcherem do dywanow i w srodku wyglada jak z salonu, ogolnie auto mam do pracy, nie na lanse :szefu:
a
artur24kk
Newbie
Newbie

Post autor: artur24kk »

autko ogladałem i :
silnik równo pracuje nic nie stuka w zawieszeniu , ładnie wchodzi na obroty i ładnie przyśpiesza
jednak facet który to auto ma (okazał się moim znajomym)
ma to autko 4 miesiące i chyba po prostu kupił je na handel.
prawa tylna szyba inna nie wiadomo dla czego ,
dach i lewy tył był robiony przez tego własciciela (sam malował)
lakier wygląda ładnie w środku tez ładnie lecz deska rozdzielcza przy wylotach powietrza są pęknięcia... ogólnie chyba sie wstrzymam z kupnem i poszukam czegoś od właściciela który ma dłużej autko bo to jest jakieś dla mnie podejżane
dziękuje za wszyskie porady i sugestie ;)
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

masz racje nie spiesz sie chłopie ja szukalem polowki pol roku wiec nie spiesz sie nic na siłe bo bedzie kicha.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: axit »

[quote=""kolosensei""][quote=""czaja454""]Wydaje się być ok. Lewa tylna lampa od anglika.[/quote]
jak to poznałeś bo jestem pod wrażeniem? :)

Dobra chyba już wiem ;) światło wsteczne jo ?:)[/quote]

ma nierówna szczelinę nad lampami tylnymi - ta lampa bez powodu nie była wymieniona.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

axit dobre oko rzeczywiscie ta lewa lampa krzywa jak cholera na dodatek zawsze mnie jedno dziwilo jak ogladalem auta ktore byly tak wypicowane jak to mozliwe ze auto ponad 13 letnie ma tak slicznie zachowana wneke silnikowa ;)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
W
Webcio
Newbie
Newbie

Post autor: Webcio »

Moim zdaniem to że auto jest powypadkowe nie powinno przekreślać możliwości jego kupna. Moje autko miało małego dzwona i w niczym mi to nie przeszkadza w 1,5roku urzytkowania nic oprócz olejów filtrów nie musiałem przy nim robić. Najlepiej podjechac do warsztatu aby sprawdzili geometrie i jeśli wszystko jest ok to nie widze przeciwskazań do zakupu auta, a pozatym zawsze mozna troche stargować z ceny pokazując w/w usterke powodzenia w poszukiwaniu autka.
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: axit »

[quote=""suhhar""]axit dobre oko rzeczywiscie ta lewa lampa krzywa jak cholera na dodatek zawsze mnie jedno dziwilo jak ogladalem auta ktore byly tak wypicowane jak to mozliwe ze auto ponad 13 letnie ma tak slicznie zachowana wneke silnikowa ;)[/quote]
:mrgreen: - autko wypicowane pod sprzedaż - dlatego zawsze wole od prywatnych kupować.

-- Wto Cze 16, 2009 3:26 pm --

[quote=""Webcio""]Moim zdaniem to że auto jest powypadkowe nie powinno przekreślać możliwości jego kupna. Moje autko miało małego dzwona i w niczym mi to nie przeszkadza w 1,5roku urzytkowania nic oprócz olejów filtrów nie musiałem przy nim robić. Najlepiej podjechac do warsztatu aby sprawdzili geometrie i jeśli wszystko jest ok to nie widze przeciwskazań do zakupu auta, a pozatym zawsze mozna troche stargować z ceny pokazując w/w usterke powodzenia w poszukiwaniu autka.[/quote]

Ale ja nigdzie nie powiedziałem ze to całkowice dyskwalifikuje samochód. Sam dopiero co sprzedałem Nubirke która jak kupowałem to widziałem ze były robione drzwi i teraz kupił ją gościu też to widział i też wziął. Z resztą nie ukrywałem faktu "bicia". Jak wszystko szczerze i dobrze opiszesz to znajdzie się chętny.

A po za tym przede wszystkim nie kupujemy autka dla przebiegu - tylko dal wyglądu i stanu technicznego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”