pukanie w silniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tajpej

pukanie w silniku

Post autor: tajpej »

witam mam pytanie od paru dni coraz głośniej zaczyna mi coś pukać w silniku a mianowicie w górnej części tzn w kopule tam gdzie dolewa się oleju mogą być to zawory czy popychacze ?? dodam że samochód nie kopci ma równe obroty i nie ma żadnych spadków mocy. z góry dzięki za pomoc :piwo:
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

czy zaczyna stukać niezależnie czy zimny czy ciepły :?: czy może przy jakiś obrotach :?:
jeśli tylko na zimnym :this: to popychacze :!:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
t
tajpej

tylko na zimnym stuka. też obstawiam popychacze jutro samochód jedzie do mechanika i wszystko będzie wiadomo :crazy: aha jaki koszt takiej wymiany popychaczy może wynosić??
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

jest troche pracy trzeba rozpiac rozrzad okdercici walek
w sumie bys sam to ogarnoł
koszt ok 100-150 zl samych szkalanek plus robocizna
ostatnio tez wymieniałem szklanki,ja placilem w sumie to niepamietam ile bo bralem jeszcze zawory usczelke pod glowice caly rozrzad termostat i takich kilka pierdol ;)

przykladowy link

http://moto.allegro.pl/item663261851_pr ... _nowe.html
t
tajpej

autko już jest zrobione wystarczyło rozkręcić i wyczyścić wszystko bo był syf jak cholera i przez to takie odgłosy szły z silnika :grin:
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

musisz czesciej olej wymieniac ;)
z
ziobi
Newbie
Newbie

Post autor: ziobi »

Ja miałem raz taki przypadek ze jak zagrzał się silnik to stukał jak dizel zaraz po wymianie oleju i zapalała się kontrolka od oleju okazało się ze do mojego polo 1.4 zalali 4L oleju i jak się olej nagrzał to tak stukało ze szok po spuszczeniu jednego litra oleju już nic nie stukało
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

co to za magicy ci to zrobili ?? człowieku ciesz sie ze nic sie powaznego nie stało :banghead:
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Newbie
Newbie

Post autor: jaskiniowiec »

i filtr oleju kup porządny Filtrona na przykład.Umnie tez klekotało i wyczytałem na forum ibizy ze moze byc filtr wadliwy .U mnie sie zaczeło po wymianie oleju.wymieniłem na gesteszy i to samo az w koncu jak na razie udało mi sie to zjawisko wyeliminowac.A szklanek nie ruszaj bo to nic nie da.Za mała dawka oleju jest podawana.
Byłem,jestem,takim zostanę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”