Polo classic 1.4 benzyna na pełnym wtrysku. Witam, od jakiegoś czasu mam bardzo duże problemy z opalaniem, odpala mi tak dopiero gdzieś za 4-8 razem, niepokoi mnie to gdyż takim sposobem zaraz załatwię akumulator. Jakie objawy: za 1 razem jak przekręci to tylko miesza, za 2 razem to już ma tak jakby już podłapywał paliwo ale nie mógł odpalić, i tak dopiero po kolejnych próbach zaczyna odpalać. Kiedy jest ciepły to nie ma żadnych problemów, pali od strzała, a jak postoi to miesza i miesza. Szukałem po tematach ale nic konkretnego nie znalazłem. Wydaje mi się że może to być przyczyna braku paliwa, że nie podaje albo coś w tym stylu, a i próbowałem odpalać na wciśniętym gazie, na potrójnym wciśnięciu i wtedy odpaleniu i nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc.
problem rozwiązany, została wymieniona sonda lamda, czujnik temperatury cieczy chłodzącej, świece oraz zostały skasowane wszystkie błędy w komputerze i jest ok. Problem tkwił dokładnie w podawaniu paliwa, na zimnym nie podawał odpowiedniej dawki i dla tego tak trzeba było nim bujać. Teraz czy deszcz czy słońce, czy mrozik czy nie, pali od pierwszego strzała.