piszy w bagażniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lukaszchudy
Newbie
Newbie

piszy w bagażniku

Post autor: lukaszchudy »

witam. mam malutki problem. jak jadę moją polówka po nie równej nawierzchni strasznie denerwujaco piszczy mi cos w bagażniku. jakies plastiki czy cos? plastiki po bokach pólki sa poprzykrecane i obłozone gabka. nie wiem co to może byc. prosze o jakies rady może ktoś miał podobny problem. z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

sprawdz półke tylna .. i jej mocowania ( chodzi o te co z niej wystaja )
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Podklej parapety uszczelkami do okien w miejscu gdzie półka się styka i powinno być ok.
KONI
l
lambers
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lambers »

Doklejam się do pytania. U mnie na nierównościach tłuką plastiki jak w Żuku ;) Głównie dźwięki wydaje cała decha rozdzielcza z przodu (chyba). Jak sobie z tym poradzić? Czy ktoś próbował. Wszystkie mocowania/śrubki wydają się ok.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

lambers u mnie piszczaly maskownice glosnikow ,podlkleilem zaczypy tasma izolacyjna i wsadzilem na wcisk i po klopocie :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""lukaszchudy""]jak jadę moją polówka po nie równej nawierzchni strasznie denerwujaco piszczy mi cos w bagażniku[/quote]
tak jak piszą alienek i Wy3 potwierdzam
ja mam tylną półke przyklejoną na taśmie dwustonnej do parapetów :grin:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

a ja stawiam ze to klapa piszczy na uszczelce.wez jedz z otwarta klapa po nirownosciach i zobacz czy przestanie.a cod o pulki to mozesz ja wyjac i tak samo sprawdzic.u mnie to samo jest.i to wina klapy ..piszczy na uszczelce.a przeciez jej nie zdejme.jakis luz na zawiasach ma i tak to wlasnie wyglada...
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Sprawdzcie czy zapas nie jest luźny.
Mi po pewnym czasie od pompowania coś zaczęło piszczeć na "równej" drodze i na dziurach i był to zapas wystarczy dokręcić śróbe mocująca.
Najlepiej to ją odkręcić i go napompować na jakieś 2.2-2.5bara i dokręcić a jak zacznie piszcześ to znowu sprawdzić ciśnienie i dokręcić
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”