Witam chciałbym się zapytać ile w waszym regionie kosztuje wypiaskowanie felg metalowych a ile alufelg . Fajnie by było Gdyby napisać miasto i cenę. Oraz się zapytać czy cena 30zł za alufelgę lub zwykłą felgę to dobra cena czy za duża. Posiadam kompresor na garażu 2 tłokowy ze zbiornikiem 100l, 3 pistolety lakiernicze, aerograf , a obecnie kończę budowę piaskarki więc chciałem się zapytać o cenę. Oczywiście cena dla klubowiczów tylko:)
Jeżeli w złym dziale umieściłem temat przepraszam modów.
Witam Dziś oddałem do Lakiernika Felgi alu zmatowione i gotowe do malowania zwykłym akrylem na biało.
Zawołał sobie 150 zł i zastanawiam się czy to dużo czy mało? Niby 100 za robotę i 50 zł za materiał.
Co wy panowie sądzicie przepłaciłem czy to ok cena za prof. malowanie ?
[quote=""barmaz91""] bierze z czyszczeniem[/quote]
No tylko że ja już mu dałem wyczyszczone i zmatowione. Ma tylko odtłuścić i malować no chyba że za 15" biorą więcej. Ale ok skoro nie przepłaciłem strasznie to ok.
Również wydaje mi się że cena ok. Ostatnio dowiadywałem się ile kosztuje piaskowanie i malowanie (proszkowe) felg stalowych 13' i jest to koszt 45-50zł/szt. Wiadomo że jeśli to alu i większe rozmiary to automatycznie cena rośnie.
ja dla przykładu ogarniam wszystko za około 120 zł ( od podstaw,naprawa przytartych rantów czy głębokich odbić aluminium....... w cenie lakiery) ......także jak profi robota to cenę mało wiele ci zrobił
[quote=""Bartosz85""]Ostatnio dowiadywałem się ile kosztuje piaskowanie i malowanie (proszkowe) felg[/quote]
Ja też 76 zł od felgi Alu 15" Tylko że odradzono mi proszkowe malowanie ze względu na wygrzewanie felg w b. wysokich temp. co może spowodować skrzywienie/odkształcenie felgi. I Dlatego maluje u lakiernika na pof.
Ok dzięki panowie za pomoc temat uważam za zamknięty.
[quote=""gallus""]Tylko że odradzono mi proszkowe malowanie ze względu na wygrzewanie felg w b. wysokich temp. co może spowodować skrzywienie/odkształcenie felgi.[/quote]
G.. prawda kolego ja malowałem proszkowo OZ i powiem ci zero skrzywienia czy cos w ten desen a powłoka jest juz 4 lata i nic nie odeszła zadnego odprysku
Również nie słyszałem o czymś takim jak odkształcenie felgi po proszkowym. Takie malowanie wręcz zaleca się do felg z racji lepszej trwałości lakieru z tym że swoje kosztuje. W Warszawie i okolicach do 400-450 za komplet 15' z piaskowaniem.