Dłuższy czas szukałem autka dla siebie na weekendowe wyjazdy w miasto;chciałem jakieś gti albo vr lecz z ciekawości zajrzałem do cabrio.Przez dłuższy czas nie było nic specjalnego aż któregoś wieczoru ujrzałem tego czarnucha.Stwierdziłem że cabrio jeszcze nie miałem i jak teraz sobie nie kupię to później będzie dziecko i stale jakieś wydatki więc postanowiłem że pojadę obejrzeć.Czas wyjazdu przeciągał się gdyż żony audi czekało na zmianę wahaczy,przegubów i hamulców ale przyszedł dzień i wraz z żoną wybraliśmy się na wycieczkę za Poznań.Na miejscu z garażu wyjechał czarny niski golfik-wiedziałem że już go biorę.Dobiliśmy ze sprzedającym targu i w drogę,na A2 nie miałem szans jednak z silnikiem tdi a żony aucie ale cabrio ma być dupowozem a nie autem do ścigania.Minęło kilka dni więc w spokoju zacząłem się przyglądać bliżej autku i nie było już tak kolorowo.Generalnie sprzedający zachwalał że auto super i na zlotach nagrody zdobywał ale na co dzień jeździł jakąś popierdółką a golf tylko pucowany na zloty.Generalnie z minusów opony z tyłu śmietniki(nie wiem jak można było jeździć na takich oponach które od środka nie mają w ogóle bieżnika aż druty wyłażą),z przodu hamulce zaraz by się skończyły-kolcków 1,5mm;rozrząd do wymiany,króciec wody puszczał płyn,brak podświetlenia niektórych przycisków,sterowanie nawiewami wogóle nie świeciło;auto na gwincie tak skręcone że tłumik opierał się na belce a półoś tarła o podłużnicę;pęknięte wiosełko w prawym zamku;skóra z boczków odłazi;odkręcona kolumna kierownicza;z fotela kierowcy wypadł ślizg i fotel się kołysał;tylny zderzak nie ma ślizgów i jest przykręcony na 4 śrubki;sterowanie wysokością świateł nie działa-jeden silniczek wyjęty a drugi słychać ale nie podnosi lampy.To chyba wszystko co jest do ogarnięcia w tym aucie więc jak widać sporo-a niby auto miało być idealne ale takie dopiero będzie u mnie mam nadzieję.
A teraz plusy i wyposażenie jakie cabby posiada
Silnik zwykłe 1.8 adz benzynka bez fajerwerków.
Wyposażenie takie sobie tzn,wspomaganie,jaśki,elektryczne wszystkie szybki z domykaniem,dach hydrauliczny,centralny zamek,elektryczne lusterka,grzane spryski,skóra niedawno obszyta podobno z palety alfa romeo,kierownica raid silberpfeil,zregenerowany gwint fk,koła ori porsche 8j/17-oponki nankang 185/35/17+dystanse,hella magic colours black i z przodu projektory TYC,jakaś tam muzyka sobie gra.
Golfik poszedł na reanimację podstawowych rzeczy do chłopaków na Czarnoleską a oni zajęli się nim odpowiednio.DO wymiany poleciał rozrząd,pompa wody,króciec który przeciekał.Golfik został podkręcony ciut w górę tak żebym dał radę jeździć w miarę normalnie po dziurach 100licy ale na wyglądzie nie stracił.W międzyczasie naprawiłem wiosełko i zamek już działa,przełaczniki wysłałęm do zmiany podświetlenia do achamerskiego i wróciły świecące na biało +pajączek do nawiewów,z przodu zagościły klocki Girling i już hamować można.Łukasz przejrzał też ręczny ale jak to określił"brzytwa" i nic nie trzeba robić.Dziś odebrałem klej Boll do tapicerek więc jutro boczki podkleję i skóra będzie wyglądała jak powinna,wywalony został z tyłu camber kit i auto nie ma już negatywu kół aco za tym idzie jak zakupię nowe oponki to będą się równo ścierały,kolumna kierownicy skręcona i kierownica już nie rusza się góra-dół tylko sztywna jak powinna być.W najbliższych dniach auto przerejestruję na siebie i wykupię oc na cały rok tylko czekam na jakieś ładne cyfry w tablicy.
a tu fotki z wymiany

Tak golfik wyglądał po zakupie

Dach jest sprawny,zamyka się bez zacięć,jest ori windshot wysuwany z podłogi i pokrowiec na złożony dach więc jest komplecik.
Tak golfik wygląda teraz-w sumie z wyglądu poszedł nieznacznie w górę

Po poprzednim mk3 dywaniki znów doczekały się golfika

A tu nocka i żonki audi załapało się na fotkę

Plany hmm nie za wiele nie ma co psuć ładnego auta.Na pewno gałka zmiany biegów z 20jahre bo ta obecna jest styrana,wygłuszenie maski chcę założyć,lifty pod maskę,naprawić boczki żeby skóra nie odchodziła,kupić 2 nowe oponki 185/35/17,naprawić silniczki podnoszenia lamp, a poza tym dbać żeby auto cały czas tak ładnie się świeciło