Witam wszystkich na forum, jest to moj pierwszy post.
Mam pewien problem z moja polowka 6N początek 96 WVW benzyna 1.4 44kW.
Problem objawia sie "klekotaniem" (cos jak w dieslu) na ucho po lewej stronie glowicy (miedzy glowica a filtrem powietrza).
Przy wiekszych obrotach klekotanie przyspiesza i i od jalowego do 2500 obr. jest jakby "dziura" mocy. Cale zjawisko pojawilo sie w przeciagu tygodnia.
sam to zrobisz bez problemu
odkrecasz podkrywe zaworow potem zozpinasz rozrzad.odkrecasz walek rozrzadu i wymianiasz szklanki
aha
kup przy okazji uszczelniacz walka rozrzadu bo bedzie ciekł,jak zalozysz stary
[quote="szuwar"]Witam wszystkich na forum, jest to moj pierwszy post.
Mam pewien problem z moja polowka 6N początek 96 WVW benzyna 1.4 44kW.
Problem objawia sie "klekotaniem" (cos jak w dieslu) na ucho po lewej stronie glowicy (miedzy glowica a filtrem powietrza).
Przy wiekszych obrotach klekotanie przyspiesza i i od jalowego do 2500 obr. jest jakby "dziura" mocy. Cale zjawisko pojawilo sie w przeciagu tygodnia.[/quote]
powiem tak spotkalem sie z tym dwa dni temu auto podobnie jak twoje klekotalo z lewej strony nie zdazylem rozebrac a auto i tak zgaslo i juz nie odpalilo co bylo? szklanka na zaworze prawdopodobnie sie zruszyla czy w jakis sposob nie ulozyla sie na swoim miejscu (auto bylo uderzone lekko w lewa strone) wybilo szklanke zmielillo ja zawor wyszedl dolem dekiel tloka dostal i nie moglem sciagnac tloka bo skrzywilo korbowod..takze nic przyjemnego no i teraz szukam glowicy