zabezpieczenia przed kradzieża,wlamaniem

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

A
Anonymous

zabezpieczenia przed kradzieża,wlamaniem

Post autor: Anonymous »

siemka chcialem sie was zapytac w jaki sposob zabezpieczyliscie swoje autka przed kradzieża , typu odciecie zaplony , blokady skrzyni biegow itd co jest najskuteczniejsze ?
K
KoKo

Post autor: KoKo »

marcc_Jr
własny garaż :jester: nie no śmieje
każde z tych co wymieniłeś jest na swój sposób dobre
d
didiego3
Newbie
Newbie

Post autor: didiego3 »

najskuteczniej jest zrobić mechaniczne odciecie na pompie paliwowej jak wiadomo bez paliwa nie pojedzie no chyba ze na holu:), pod tylna kanapa znajduje się czarny dyzy dekiel pod nim pompa, przed deklem patrząc w tył pojazdu znajduje się czarna wiązka z przewodami idąc po wiązce w kierunku podłogi przy dywaniku rozwijamy wiązkę znajdź dyzy gruby czerwony przewód przetnij go {będziesz potrzebował ok 1,5merta kabla 2pinowego ja zawsze zakładałem gruby beztlenowy od głośników zakończony przełącznikiem-przelacznik kupisz w każdym motoryzacyjnym za ok 4zl} lutujesz to wszystko dobrze izolujesz teraz masz coś w stylu lampki nocnej jak wlaczysz przelacznik pompa paliwowa zaczyna pracować jak wyłączysz pompa przestaje podawac paliwa nawet jak zapomnisz o wlaczeniu pstryczkaelektryczka i bedziesz probowal odpalic fure to bledu nie zlapie zadna kontrolka sie nie zaswieci-sprawdzone poprostu nie odpalisz. przewod wraz z pstryczkiem przeciagasz pod dywanikiem najpepiej gdzies pod fotel pasazera pod fotelem przecinasz wykladzine 1cm-wystarczy, zostaw ok 20cm luznego przewodu tak zeby mozna bylo regulowac fotel, pstryczek montujesz z boku fotele pomiedzy tunelem srodkowym. zadnemu zlodziejowi nie bedzie sie chcialo szukac po calym aucie odciecia wszyscy montuja takiego rodzaju odciecia pod deska przy kierownicy a wpinaja sie w przewody kolo stacyjk zlodziej wsiada kreci nie odpala i zaczyna szukac wkolo kierownicy a nie po calym aucie. to moj sposob na odciecie. pstryczki w kazdch swoich autach montowalem i innym miejscu raz w fotelu kierowcy innym razem w popielniczce nastepnym z boku tylnej kanapy. co do przewodu doprowadzajacego prad do pompy paliwowej to mozesz wpiac sie w innym miejscu na przyklad pod dywanem obok progu, pokombinuj tak zebys mial odciecie jedynie w swoim rodzaju a i pamietaj postaraj sie to robic w jak najmniejszej liczbie obserwatorow:)
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

mnie bardzo podoba się taka blokada:
http://allegro.pl/sensorowa-blokada-zap ... 48245.html

wkręcamy jakąś małą śrubkę np. w tapicerkę (albo wykorzystujemy istniejącą) i podłączamy do modułu.
Odpalenie polega na dotknięciu jednym palcem do masy a drugim w nasza śrubkę :D
Bardzo dyskretne i fajne rozwiązanie bez jakichkolwiek przełączników.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”