W 6R (rok produkcji 2011, modelowo 2012) zaczęła mi szeleścić/trzeszczeć kierownica przy obracaniu. Było to na tyle denerwujące, że pojechałem do ASO, no bo w końcu w 6 miesięcznym aucie tak chyba być nie powinno. Diagnosta w pierwszej chwili stwierdził, że faktycznie, raczej nie powinno hałasować w taki sposób. Pokazałem mu, że wyraźnie widać jakiś luźny pierścień, który można odchylać i widać taśmę poduszki. Przy zwrocie samochodu dowiedziałem się, że ten typ tak ma, że szeleści, bo to plastikowe auto i taśma wydaje taki odgłos i że taśma zerwana nie jest, więc wszystko gra!
Pytanie do Was, czy w Waszych autkach jest podobnie jak na poniższych zdjęciach? Czy macie również ruchomy, plastikowy pierścień i widzicie taśmę poduszki powietrznej?

P.S. Znajomy mechanik stwierdził, że to conajmniej dziwne, że widać taśmę poduszki, powinna być zamknięta. Podpowiedział również, że w ASO pewnie bali się cokolwiek z tym robić, bo taśma tania nie jest, a jeżeli by schrzanili, to musieliby kupić nową.