Witam,
Nie doszukałem sie podobnego tematu, wiec zakładam nowy.(Jeśli był to prosze o link)
Podczas przyspieszania (szczególnie biegi 1, 2 i 3) słychać wycie wentylatora klimatyzacji. Czy powinno byc to tak wyraźnie słychać? Klimatyzacja chłodzi dobrze. Wiem, że u ojca w Grande Punto wentylatora klimatyzacji nie slychac w ogóle, ale moze to tylko kwestia wyciszenia?
Zauważyłem to samo u siebie. Zwłaszcza gdy temperatura na zewnątrz oscyluje w granicach 30'.
Wydaje mi sie ze nie ma sie co szczególnie przejmować. Wyciszenie w Polo nie jest rewelacyjne
noname_conek Raczej ten od klimatyzacji, bo jak nie jest załączona to wentylator nie wyje. patrykmp3 Tyle, że u mnie słychac to niezależnie od temperatury zewnetrznej.
Wiadomo, że po właczeniu klimatyzacj uruchamia sie jej wentylator i jest go słychac na zewnątrz, ale u mnie podczas zmiany biegów słychac taki świst tego wentylatora. To może byc jakieś łożysko wentylatora?
Skrzyni? a jaka zależność jest między skrzynią a załączoną klimatyzacją bo nie rozumiem?
Słychac to bardziej przy zmianie biegu bo wiadomo, że w tedy odpuszczam gaz i robi się ciszej.
Napewno nie skrzynia, jeśli objawy występują na załączonej klimie to ewidentnie kompresor, jego łożysko, miałem kiedyś taki przypadek ze przy 1 włączeniu klimy po zimie przez jakieś 10 sekund "wył" kompresor i po chwili sie uspokoił
witam serdecznie jestem tutaj nowa. Chciałabym zasięgnąć porady zanim udam się do serwisu. jako laik w sprawach mechanicznych chciałabym odświeżyć temat głośnej klimatyzacji na niskich biegach. co może być tego przyczyną i czy powinnam się udać do mechanika?