W sumie u mnie wszystko śmiga jak należy. Tylko nigdy nie widziałem takiego czegoś, aby spalanie aż tak rosło. Wydało mi się to podejrzane, więc wolę zawsze spytać. Może się tak przywiązałem do auta, że aż przesadzam

.
Co do serwisu, przed chwilą wróciłem od Kulikowskiego na morskiej w Gdyni. Wyjaśniłem sprawę, sprawdzono co wymieniono i wtedy mnie uświadomiono, że zwijają się i usuwają tego VW. Kilku pracowników było, ale mechaników już nie, gdyby nie to, to powiedział, że nawet by na ich koszt teraz to zrobili, gdybym tylko przyjechał zanim się pozbyli majstrów. No trudno, blisko miałem do nich. Teraz najbliższy w Sopocie Gajos.
Powiedziano mi, żebym spróbował podjechać do innego ASO i próbował negocjować, bo auto jakby nie patrzeć po gwarancji, ale gwarancja na wymienione części obowiązuje 2 lata. Gwarancja na część, ale to raczej nie wymieniona wiązka szwankuje znowu. Więc trochę w głupiej sytuacji jestem. Poprosiłem o jakiś wydruk, który by potwierdzał wymianę elementów. Wydruku z komputera nie otrzymałem, bo "przepływ części jest miedzy ich ASO, a magazynem VW i to oni wystawiają fakturę producentowi, a nie klientom w przypadku napraw gwarancyjnych", ale wpisano mi do książeczki serwisowej wymianę części razem z ich kodem i podbito pieczątką.
Przepraszam za offtopic we własnym temacie, ale to akurat mnie spotkało w serwisie i może komuś się przydać przy podobnej akcji.