[6n] Pytanie o zaślepkę lub korek.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Pytanie o zaślepkę lub korek.

Post autor: sparowski »

Witam!

Chciałby zapytać dobrze zorientowanych, co to jest za korek lub zaślepka znajdującą się w komorze silnika w okolicy lewej górnej strony filtra kabinowego/przeciwpyłkowego (stojąc przodem do maski), jak go wyciągnąć, czy można przez niego puścić kable i gdzie wyjdą wewnątrz kabiny? czy trzeba demontować deskę rozdzielczą?

Sorki ale dopiero teraz udało mi się zrobić fotki.
To jest interesująca mnie zaślepka:

Obrazek

a znajduje się tutaj po stronie pasażera:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 22:16 przez sparowski, łącznie zmieniany 1 raz.
K
KoKo

Post autor: KoKo »

sparowski
dodaj fotkę
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

nikt nic nie wie ?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

ze zdjęcia wychodzi, że jest to zaślepka otworu montażowego...zdejmowałeś ją? wydaje mi się, że tam będzie jakiś profil zamknięty i nie da rady puścić tamtędy kable, bo to ślepa uliczka, ale jeśli jest to rzeczywiście przejście do wnętrza to jak najbardziej można puścić kable, ale gdzie wyjdą to sam musisz sprawdzić :) a jak wyjąć...po prostu podważyć i wyjdzie :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Tak jak napisał damian, to jest korek otworu montażowego.jak go wyjmiesz nic sie nie stanie. ale czy bedziesz mial cos pustego po drugiej stronie to nie wiem.
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

Zdemontowałem tą zaślepkę i okazało się że to jednak jest jakiś otwór technologiczny/montażowy. Pod korkiem jest biaława blacha bez przejścia do kabiny :( Pozostaje próba przebicia się przy wiązce głównej lub przez uszczelkę przy lince do otwierania maski. Chyba że macie jakieś inne pomysły ?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

sparowski Co za kable chcesz przeciągać ?
W okolicy zbiorniczka wyrównawczego można przeciągnąć przewody jak coś ;)
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""krzychu20""]sparowski Co za kable chcesz przeciągać ?
W okolicy zbiorniczka wyrównawczego można przeciągnąć przewody jak coś ;)[/quote]
Dokładniej w którym miejscu i gdzie wyjdą w kabinie? Trzeba odłączać całkiem zbiorniczek, czy wystarczy go odkręcić i odchylić na bok?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Raczej tylko odkręcić ;)
Ja w sumie przewód do wzmacniacza przeciągałem bez odkręcania zbiorniczka, bo na ścianie grodziowej była jeszcze jedna zaślepka, w której zrobiłem otwór i przepchnąłem przewód ;)
Odkręcisz dolną półkę po lewej stronie deski rozdzielczej i będziesz widział gdzie Ci wyjdzie przewód :)
Nic trudnego- Powodzenia :D
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

Zaślepki z zbiorniczkiem u siebie nie znalazłem - była tylko wytłoczona blacha w tym miejscu, ale znalazłem inne też mało inwazyjne miejsce - uszczelkę przy wężyku do tylnego spryskiwacza. Okazało się była już trosze uszkodzona więc dzięki kabelkom się uszczelniła. Przewody wyszły za bezpiecznikami i nad pedałami w kabinie, potem pod dolną częścią uszczelek i tylną kanapą do bagażnika. Minus był ten że robiłem to "na czuja", co zabiera trochę czasu, ale udalo się :-D

Dzięki za pomoc i podpowiedzi :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”