nierówna praca silnika po lakierniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
raficopv25
Raczkujący
Raczkujący

nierówna praca silnika po lakierniku

Post autor: raficopv25 »

Witam jest taki problem dałem polóweczke do malowania 4 tylnie elementy po odebraniu auta od lakiernika nie wchodzi mi na obroty tylko sie duśi jak by paliła na 3 tłoki lakiernik stwierdził że być może dostała wody. Przeciściłem i wysuszyłem świece,przewody,kopółke nadal to samo jak dekikatne dodam gazu to wchodzi na obroty ale przerywa wyciąga max 90km i sie dusi przy dodaniu gazu ,byłem dziś na vagu do wymiany mam sonde jak myślicie czy to może być przyczyna czy może być jeszcze coś walnięte ? jak macie jakieś pomysły? bo ja już nie wiem sam co jest grane przedtem nie miałem żadnych problemów z silnikiem pozdrawiam
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Nie mozemy gdybac co by tu jeszcze wymienić poprostu wymień sonde i sprawdż bo tak sie przy walniętej sondzie robi.
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Kilka miesiecy temu spotkała mnie podobna sytuacja, auto cieżko odpalało, gasło w nieoczekiwanych momentach, brakowało mocy a raz jak nie odpaliło to juz na amen. Badania VAG nie robiliśmy bo diagnoza była prosta - g....e paliwo i zatkany filterek. Jednak nie. Świece, kable OK. Iskra też niby była. Ale jak założyli mi nową cewkę to odpalił od dotkniecia. Jak sie okazało cewke szlag trafił. Może u Ciebie jest podobnie, a sonda może nie miec z tym nic wspólnego?
Awatar użytkownika
raficopv25
Raczkujący
Raczkujący

Być może masz racje jestem pewny na 99% że to cewka wziołem wszystko jeszcze raz pod lupe czyli kable,świece,kopułke...i mam pękniętą cewke zapłonową w dwóch miejscach nie wie jakim cudem popękała ale na bank to będzie to jutro wymienie cewke i mam nadzieje że będzie oki z góry dzięki pozdro.
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Jak popekana cewka to juz po niej.
Awatar użytkownika
raficopv25
Raczkujący
Raczkujący

no niestety cewka wymieniona problem zostaje ,jutro polo idzie na serwis zobacze czy im sie uda zdiagnozować co jest nie tak i ile mnie to będzie kosztowało

-- Czw Cze 11, 2009 7:18 am --

no polóweczka zrobiona wymienili mi świece,przewody,sonde i zrobili adaptacje przepustnicy i po kłopocie teraz śmiga jak należy pozdro dla wszystkich :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”