Sprezyny? Jakie ? / + dokladki na nadkola

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czacha001
Zainteresowany
Zainteresowany

Sprezyny? Jakie ? / + dokladki na nadkola

Post autor: czacha001 »

Czesc !
Panowie mam dylemat. Mam zamiar na dniach przyblizyc moje polo do gleby. Kola beda 14" 7j (oponka 195/45 lub 185-jeszcze sie waham). Jakie sprezyny proponujecie ? Amorki seryjne w db stanie wiec jeszcze nie czas na ich zmiane. Na codzien studiuje w poznaniu i nie chcialbym, zeby wypadaly mi zęby ;). Myslalem o 40/40 lub 60/40. Jak Wy to widzicie ?Propozycje i sugestie mile widziane. Jesli sprezyny to czy towar ktory jest na allegro np http://www.allegro.pl/item653875725.html jest wart uwagi ?

I jeszcze jedno pytanie. Chce dolozyc do polowki CL dokladki na nadkola i progi. Jak je zamontowac ? Na nity bedzie SI ?

Pozdrawiam
foto podladowe - seria
[img=http://img30.imageshack.us/img30/4568/dsc01306q.jpg]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

na pewno 60/40 ale jak zmieniasz sprężyny to obowiązkowo od razu amortyzatory na krótsze i twardsze(sportowe)
na allegro znajdziesz całe zestawy mts-technik, gt-cup-line itp., nie jest to jakaś ekstra klasa jak KW, bilstein, koni ale wiele osób na tym jeździ i nie narzeka(w tym ja)
l
lechu
Początkujący
Początkujący

Post autor: lechu »

mam identyczne sprezyny na sprzedaz, obowiazkowo musza byc amortyzatory sportowe, na seryjnych sie nie da jeździć!
Awatar użytkownika
czacha001
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote="lechu"]mam identyczne sprezyny na sprzedaz, obowiazkowo musza byc amortyzatory sportowe, na seryjnych sie nie da jeździć![/quote]
Moze w skrocie napisac dlaczego?
Dziekuje z gory ;)
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Seryjne nie są zrobione do takiej charakterystyki obniżenia. Nie wytrzymają, wyleją się a do tego będzie ci nosić samochód po dziurze. Możesz stracić panowanie nad samochodem, max obniżenie na serii to -35mm, sportowe amortyzatory są twardsze i mają skrócony skok więc tam możesz obniżyć do - 100mm jak masz np gwint. proponował bym ci przód - 60 i tył -40. Chyba że masz pieniądze to kup gwint np KW , HR , Koni i najlepiej z regulacją tłumienia możesz sobie regulować twardość amora, ja u siebie mam Koni z regulacja ze względu na stan naszych dróg mam na max miękko.
KONI
Awatar użytkownika
kjub
Początkujący
Początkujący

Post autor: kjub »

tylko kup gwint do 2Fa w rozsądnej cenie w pl :glare:
ja jaździłem na glebie jakoś 70/40 przy seryjnych amorach i zrobiłem na tym koło 30kkm. Trzeba strasznie uważać na wszelkie nierówności bo strasznie dobija a odgłos dobijanego amora jest straszny :aniolek: Także jak się chce to się da, ale lepiej amory też zmienić. Teraz mam komplet Ta-Technix i jest zupełnie inaczej, ale sztywniej.
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

[quote="Wy3"]ja u siebie mam Koni z regulacja ze względu na stan naszych dróg mam na max miękko.[/quote]

Ja mam na beton i da się jeździć
Obrazek
Awatar użytkownika
czacha001
Zainteresowany
Zainteresowany

Czyli rozumiem ze nie ma co kombinowac ze sprezynami i wymieniac calosc.
Czy moga mi jeszcze Panowie powiedziec gdzie dostac kompletne zawieszenia(oprocz allegro)?
Dzieki jeszcze raz za pomoc !!!
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Jak masz konto na Ebayu to tam jest duży wybór z niemiec, lub tez szukaj w dziale giełda tutaj lub na forum polosqadu.

-- Nie Cze 07, 2009 2:47 pm --

[quote="rolek"]Ja mam na beton i da się jeździć[/quote]
tylko ze tam gdzie ja przejade np 50-60 km/h ty 20 - 25 km/h
KONI
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”