[9N] miga kontrolka kluczyka imobilisera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raf7
Początkujący
Początkujący

[9N] miga kontrolka kluczyka imobilisera

Post autor: raf7 »

chciałem dodać dodatkowy nowy klucz scyzoryk bo mam obecnie tylko jeden, kupiłem nowy 1J0 959 753 DA grot zafrezowałem, zrobiłem też operację dodwania nowych kluczy zgodnie z manualem, ma kabel Vag Can Commander i program w wersji 1.4
viewtopic.php?f=25&t=26054, po całej te adaptacji
oba kluczyki odpalają silnik,centralny też widać, że działa, z tym, że świeci mi się non stop ta kontrolka na środku tablicy wskaźników. Da się coś z tym zrobić

Po ok. godz. auto już nie odpala z żadnego klucza, kontrolka nadal miga,
Can commander 1.4 po podłączeniu kabla pokazuje target not response i nie da się wejść, po ponownym podłaczeniu Cana próbuje łączyć się ze sterownikiem wpierw KW1281 później KW2000 ale nie łączy się nigdzie, czyżbym ubił imo? Ale co mogło być nie tak, jak wszystko szło zgodnie z procedurą?
Czy może być tak, że transporder crypto 48 jest jednorazowo programowalny i drugi raz już się nie da, go zaprogramować? Drugi kluczyk był nowy, więc powinien działać po zaprogramowaniu, czy się mylę?
Jakaś rada (priv), żeby chociaż dojechać do domu bo auto stoi oddalone o 30km. :(
r
raf7
Początkujący
Początkujący

Zdjąłem klemy od aku i udało mi się odpalić auto tym nowym kluczem, za 3 razem, kontrolka cały czas miga, ale ważne że dojechałem do domu, jutro spróbuje powalczyć dalej.
M
Marcin90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcin90 »

Ja miałem to samo, gdy próbowałem dodać dwa kluczyki, po dodaniu tylko jednego jest ok.
Polo 86c/2F 1.0 AAU 1991r & Polo 9N 1.4 16v BBY 2003r
r
raf7
Początkujący
Początkujący

[quote="Marcin90"]Ja miałem to samo, gdy próbowałem dodać dwa kluczyki, po dodaniu tylko jednego jest ok.[/quote]

temat ogarnięty, system w lapku poszedł do reinstalacji no nowo wgrane sterowniki i dalszą operację dodawania kluczyków przeprowadziłem korzystając z VagCom`a
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”