[6n2] Szarpanie i trzaski..Skrzynia ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Szarpanie i trzaski..Skrzynia ?

Post autor: Pocinator007 »

Witam Koledzy mam pewien problem z moim Polo. A mianowicie opowiem od początku co się dzieję. A wiec przy zmianie biegów np z 2-ki na 3-ke i puszczeniu gwałtownie sprzęgła i dodaniu w tym samym czasie gazu słychać trzask. Takie mniej więcej odczucie jakby coś miało luz. Jakby się coś 'zazębiało'. Tak samo jest jak podczas jazdy dodam gwałtownie gazu. Trochę się boję, bo już raz wymieniałem skrzynie biegów w polo i wiem, ze trochę kosztowne to jest. Bardzo proszę o pomoc. Ktoś wie o co tutaj chodzi ? Dodam jeszcze, że podczas powolnej jazdy np na 2-ce, gdy puszcze gaz występuje szarpanie... :-( Czy jest to raczej skrzynia czy coś innego ? może przegub wewnętrzny ? bardzo proszę o poradę i dziękuje. Pozdrawiam :hello:
Obrazek
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

a poduszka pod skrzynia na sztywno skrecona ?
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
P
Pocinator007
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pocinator007 »

Poduszka cała :grin: Całym winowajcą okazał się przegub wewnętrzny. Zauważyłem też, że osłona tego przegubu jest pęknięta i może w wyniku tego powstał w przegubie luz. Niby nie duży ale pod obciążeniem strzela. Bardzo mnie to ucieszyło, ponieważ jak wspomniałem wcześniej raz już wymieniałem skrzynkę w polo i wiem jakie to kosztowne. A tutaj koszta małe, wiec nawet jeszcze jakiś krótki czas tak pojeżdżę i biorę się za wymianę. Dzięki i Pozdrawiam :hello:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”