[6n / 6n2] Schemat elektryczny silnika 1.0 - 2. sonda lambda

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
ru-dy
Newbie
Newbie

[6n / 6n2] Schemat elektryczny silnika 1.0 - 2. sonda lambda

Post autor: ru-dy »

Cześć,

Rodzice mają problem z autem, mają Polo 2000 rok (6n2), silnik 1.0... pali się check na desce. Podjechali do warsztatu i zdiagnozowali uszkodzoną sondę lambdę za katalizatorem. Sonda została wymieniona, ale lipa - nic nie dało. Rodzice wydali 400 zł a check świeci dalej. W związku z tym ma pytanie, gdzie znajdę schemat elektryczny silnka 1.0, tak abym mógł posparwdzać okablowanie sondy ?

Ktoś pisał że wszystko jest w ELSA, ściągnąłem wersje 3.7 i jest tam polo, ale od 2003 roku. Czy ktoś by mnie poratował schemacikiem, albo podał wersje elsy jaką muszę ściągnąć ?
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A podłączyli polo pod kompa i były jakieś błędy, na mój chłopski rozum pokasować błędy lub szybki reset sterownika i powinno zniknąć jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi :)
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

[quote=""ru-dy""]
Ktoś pisał że wszystko jest w ELSA, ściągnąłem wersje 3.7 i jest tam polo, ale od 2003 roku. Czy ktoś by mnie poratował schemacikiem, albo podał wersje elsy jaką muszę ściągnąć ?[/quote]

Jaki jezyk ustawiles w ELSA? Polski? Ustaw angielski albo niemiecki i bedziesz mial dostep do wiekszej ilosci schematow.
r
ru-dy
Newbie
Newbie

Post autor: ru-dy »

[quote=""Czołg GT""]A podłączyli polo pod kompa i były jakieś błędy, na mój chłopski rozum pokasować błędy lub szybki reset sterownika i powinno zniknąć jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi :)[/quote]

błędy oczywiście były kasowane ale wracają :D Trzeba wejść pod auto i zobaczyć co się tam dzieje.

EDIT:
1. Faktycznie zmiana języka w elsie na eng pojawiaja się schematy.
2. W starej sądzie było uwalone grzanie
3. W nowej sądzie nie łączyła wtyczka, po wyczyszczeniu styków wszystko działa jak nalezy a check się nie pojawił. Komp wykazywał przerwany kabel od sondy.

pozdr. dzieki za pomoc.
b
biochemik
Newbie
Newbie

Post autor: biochemik »

przerwane połączenie sondy z ecu może być przyczyną powstania błędu 537 "nie osiągnięta wartość testowa"?

problem się rozwiązał, tak 537 jest jak jest wiązka uszkodzona
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”