VW Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Z
Zorander

VW Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline

Post autor: Zorander »

Witam wszystkich!

Z racji tego, że jest to początek mojej przygody z tym forum, chciałbym rozpocząć od zaprezentowania swojego autka. Pozwolę sobie na lekki wstęp, a potem już mięsko czyli specyfikacja + dodatkowe informacje i zdjęcia.

Generalnie wymagania jakie mną kierowały przy wyborze samochodu to przede wszystkim: mały, dynamiczny, automat no i swoim wyglądem miał wzbudzać we mnie emocje.

Muszę wspomnieć, że VW Polo to nie był samochód, który w ogóle początkowo brałem od uwagę. Docelowo miało to być mini, które nadal uważam za świetne auto, które daje świetną frajdę z jazdy. Jednak w wyniku kilku istotnych czynników musiałem zacząć rozglądać się za autem innej marki.

Tak więc pomysłów było wiele, jednak z racji tego, że zdecydowałem się na samochód z automatem ograniczyłem swój wybór do aut z dwu sprzęgłową skrzynią biegów. Żeby nie przedłużać. Dwa modele, które walczyły o mój portfel, a w zasadzie tylko jeden z nich podjął rękawice to Volkswagen Polo 1.2 TSI. Napisałem, że tylko jeden gdyż drugi jakim był Seat Ibiza ze względu na brak interesującego mnie egzemplarza testowego, olewającą obsługę salonu oraz kiepskie wykończenie względem Polo odpadł w przed biegach.

Od momentu kiedy miałem przyjemność zasiąść za kierownicą modelu testowego z silnikiem jakim mnie interesował po prostu się zakochałem. Świetny wygląd, super wykończenie w środku oraz idealny silnik. Miałem przyjemność przejechać się tylko z manualną skrzynią biegów, ale przyjemność z jazdy była ogromna. Już po zakończeniu jazdy wiedziałem jaki będzie mój pierwszy i w dodatku nowy samochód. Udało mi się również przejechać Volkswagenem Passatem CC z DSG by przekonać się osobiście jak sprawuje się już osławiona legendą automatyczna dwu sprzęgłowa skrzynia DSG. Wrażenia ? Niesamowite :)

Odbiór auta był ustalony na 15 maja 2011 roku, jednak zrobiono mi miłą niespodziankę i moje Polo zostało dostarczone do salonu już w kwietniu. Obecnie niedawno przekroczyłem 9 000 km i odpukać wszystko jest w najlepszym porządku. Wczoraj (10.05.2012) dotarły do mnie LEDY, które zastąpiły żarówki świateł do jazdy dziennej. Muszę przyznać, że sam przebieg wymiany nie był problematyczny, a jeżeli chodzi o same LEDY to wyjdzie w praniu.

Silnik: 1.2 TSI
Moc: 105 KM
Kolor: czerwony "Flash"
Model: Polo 6R z DSG
Wersja: 3D Highline
Rok produkcji: 2011

Wyposażenie:

Oczywiście autko posiada wszystko to co oferuje w standardzie wersja Highline, plus dodatkowo:

:arrow: Pakiet "Cool&Sound II
- klimatyzacja z regulacją elektroniczną "Climatronic"
:arrow: Pakiet "Drogowy"
- Park Pilot - czujniki parkowania z tyłu
- tempomat
:arrow: Pakiet "Czujnik Deszczu"
:arrow: Pakiet "Zimowy"
:arrow: System radiowy "RCD 310"
:arrow: Alarm antywłamaniowy z immobilizerem
:arrow: Kierownica multifunkcyjna - obszyta skórą z elementami "Chrom matt"
:arrow: Światła do jazdy dziennej
:arrow: Szyby dodatkowo przyciemnione z tyłu, absorpcja światłą do 65%
:arrow: Obręcze aluminiowe "Mistral" 7J x 16

Mody:

:arrow: Końcówka wydechu GTI (ori VW)
:arrow: żarówki świateł do jazdy dziennej zmienione na LED

Teraz trochę zdjęć:

Polo na placu

ObrazekObrazekObrazekObrazek

W oczekiwaniu na odbiór

Końcówka wydechu od GTI:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Różne:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

LED:

Jak znajdę trochę czasu i prognozy pogodowe będą sprzyjające to Polo przejdzie gruntowne mycie i wtedy wrzucę dodatkowe zdjęcia. Myślę, że to tyle, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Ładna polóweczka, daj fotki środka i opisz przyszłościowe plany modów (jeżeli są) :grin:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Ładne 6R, wyposażenie też niczego sobie :)
Widzę rejestrację GA, więc zapraszam na spot 25.05: viewtopic.php?f=109&t=42198
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

Jak sie spisują ledowe światła do jazdy dziennej? Kupowałeś jakieś konkretne? Wiele osób pisze, że diody szybko sie przepalają..
Sam zastanawiałem się nad dziennymi światłami LED (http://www.ebay.pl/itm/Volkswagen-Polo- ... 1c27051048)
Z
Zorander

Post autor: Zorander »

Jeżeli chodzi o jakieś plany co do dodatkowych modyfikacji. Generalnie takowych nie ma, głównie dlatego, że autko w obecnej postaci mi się podoba. Zastanawiam się jednak nad grillem od GTI + może reflektory z ledami. Niby pojawił się jakiś nowy model zamienników, ale pewnie na recenzje trzeba będzie jeszcze poczekać.

[quote=""CNK""]Jak sie spisują ledowe światła do jazdy dziennej? Kupowałeś jakieś konkretne? Wiele osób pisze, że diody szybko sie przepalają..
Sam zastanawiałem się nad dziennymi światłami LED (http://www.ebay.pl/itm/Volkswagen-Polo- ... 1c27051048)[/quote]

Jeżeli chodzi o ledy to zakupiłem je jakoś na początku maja i odpukać wszystko działa. Ledy zakupiłem TUTAJ. Sprzedawca udziela 6mc gwarancji, tak więc jakby co zawsze można wymienić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”