[6n] od czego można podpasować skrzynie do 1.6

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
diament_bloku
Raczkujący
Raczkujący

[6n] od czego można podpasować skrzynie do 1.6

Post autor: diament_bloku »

Orientuje się może ktoś od czego można podpasować skrzynie do 6n 1.6 AEE (96r)?
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Każda skrzynia z 6N pasuje, na pewno z 8-zaworowych benzyniaków spasi P&P. Jedynie co, to z mniejszych silników będzie niższe przełożenie i będziesz wolniejszy, ale przyspieszenie się poprawi.
Generalnie, temat był wałkowany milion pięćset-sto dziewięćset razy na forum, ktoś nawet kiedyś wrzucił pełną rozpiskę skrzyń montowanych w 6N razem z przełożeniami.
Awatar użytkownika
diament_bloku
Raczkujący
Raczkujący

chodzi mi o to żeby nie robić jakiś przeróbek... więc jak każda podejdzie jak w polo jest na linkach?
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Jak masz na linkach, to szukaj skrzyni na linkach. Jak masz drążek, to szukaj na drążku. Aczkolwiek, zmiana tego to kwestia wymiany lewarka (ok.50zł powinien kosztować) i dospawanie na sankach dodatkowej przelotki (miałem drążek, teraz mam linki i po tym swapie mam uniwersalne sanki ;) ).
Awatar użytkownika
diament_bloku
Raczkujący
Raczkujący

ja właśnie nie chce się bawić w przeróbki wyjąć włożyć nowa i tyle :)
a orientuje się może ktoś czy spasuje od ibizy czy cordoby ?
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

tam sa chyba inne mocowania do lewarka zmiany biegów. poszukaj z 6n jakiejkolwiek od 1,3 1,4 lub 1,6
od 1.0 niepolecam.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

ibiza i cordoba o ile dobrze pamiętam ma "golfoskie" skrzynki, więc spasować to ustrojstwo by było ciężko.

[quote=""Kubrick""]Jak masz na linkach, to szukaj skrzyni na linkach. Jak masz drążek, to szukaj na drążku. Aczkolwiek, zmiana tego to kwestia wymiany lewarka (ok.50zł powinien kosztować) i dospawanie na sankach dodatkowej przelotki (miałem drążek, teraz mam linki i po tym swapie mam uniwersalne sanki ;) ).[/quote]

jednak jeśli mamy skrzynie na linki to nie wstawimy skrzyni na drążek bez wymiany ławy silnika i trzeba o tym pamiętać ;)

a tutaj masz kody skrzyń z przełożeniami i opisami czy linki czy drążek
Obrazek
Awatar użytkownika
diament_bloku
Raczkujący
Raczkujący

spoko dzięki :oki:
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Witam stoję przed problemem skrzyni. Mam pytanie czy ktoś w ogóle naprawiał skrzynię od polo? Bo dziś będąc na szrocie właściciel chciał 500 zł za skrzynie, dodam ze skrzynia była od rozbitego auta w dodatku bardzo mocno wyeksploatowanego. teraz rodzi się pytanie czy nie lepiej naprawić skrzynię bo kupić taką niby w 100 % sprawną dać kasę za wymianę to uczyni coś koło 1000 PLN.
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

sidkoz zależy co w skrzyni jest do naprawy i ile Cię to wyniesie i czy da się naprawić? Bez zdjęcia, rozebrania i oszacowania co do wymiany ciężko będzie odpowiedzieć. jednak pamiętaj że kupując zdemontowaną używkę bez możliwości sprawdzenia jej działania, nie masz pewności żadnej czy nie kupisz czegoś w gorszym stanie niż masz.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”