witam. Jakieś 3 tygodnie temu jadąc do pracy słuchałem radia wszystko było ok. po wyjsciuz pracy nie mogłem odpalić radia. dałem je do sprawdzenia ale okazało sie że radio dobre. Jednocześnie z przestaniem ddziałania radia zaczeła działać sygnalizacja dźwiękowa włączonych świateł przy otwartych drzwiach. Dzisiaj zauważyłem że jak włoże kluczyk do stacyjki w pozycji zero czasem radio gra a czasem nie. po wyjęciu klucza znowu sie wyłacza i traci pamięc stacji. Po przekręceniu na pozycję nr 2 całkowicie sie wyłacza radio i już wogóle nie mozna właczyc. Dodatkowo jeśli pomalutku wyciągnę kluczyk ze stacyjki radio dalej gra. szybko wyciągając wyłacza go. ktos wie jaki może być problem. może da się jakoś obejśc stacyjkę bo wydaje mi sie ze to coś z nią ale moge się mylić
Pada stacyjka... U mnie już dawno padło i teraz mam na radiu stały plus a nie jak wcześniej po przekręceniu stacyjki... wymień stacyjkę albo podłącz główny + z radia bezpośrednio pod bezpiecznik a jeśli chodzi o piszczenie przy włączonych światłach to musisz wyjąć "przekaźnik" (tam gdzie są bezpieczniki) nie pamiętam, jaki nr lub przywyknąć do tego, że nawet, gdy silnik pracuje to będzie piszczeć przy otwartych drzwiach Ewentualnie jak wyżej - wymiana stacyjki Może ktoś to naprawia, ale nie wiem