[6kv] Telepanie, nierówna praca AEX

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarkman
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6kv] Telepanie, nierówna praca AEX

Post autor: jarkman »

Witam,

Mam problem z którym walcze od dłuższego czasu ale bez efektów...

Zawsze z rana (gdy temperatura na dworze wynosi kolo 5 stopni) po odpaleniu i po okolo 10 sek normalnej pracy silnika, zaczyna się nierówna praca silnika i delikatne telepanie silnikiem i całą budą. Dzieje się tak przez kilka minut az do niewielkiego rozgrzania silnika. Jednak przy jezdzie w trasie i przyśpieszaniu tez czuć, że coś nie tak jest z silnikiem bo czuć ze nie przyspiesza jednostajnie, a czuć delikatne skoki w przyspieszaniu i zwiększone spalanie na trasie. Po podłączenia do VAGa brak błędów. Wymieniana była sonda lambda, kopułka z palcem, kable WN + świece, filtr paliwa, powiertrza, czyszczona była przepustnica oraz adoptowana, również czujnik temperatutu także był wymieniany.. Co może być za przyczyna? Co mogę jeszcze sprawdzić i do czego się przyczepić. Silnik 1,4 AEX.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, 13:35 przez jarkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

jeśli nie ustawiałeś zapłonu to polecam to zrobić
j
jarkman
Newbie
Newbie
Kontakt:

W Vagu po rozgrzaniu pokazuje 6,2 z tego co czytalem to takie powinno byc.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

jak jesteś pewny że masz zapłon ustawiony to ok, ja dla pewności bym podłączył pod stroboskop i sie upewnił, ewentualnie jeszcze można rozrząd zobaczyć czy nie przeskoczył i jeśli chodzi o części z układu zapłonowego to cewki nie zmieniałeś która też może powodować takie objawy
j
jarkman
Newbie
Newbie
Kontakt:

no cewki nie wymienialem musze zobaczyc gdzies opis sprawdzenia jej sprawnosci
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”