[9n] Uchwyt na kubek.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Groszu
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[9n] Uchwyt na kubek.

Post autor: Groszu »

Witam! Mam 9n'kę, którą oryginalnie kupiłem be uchwytu na kubek, jednak mam te dwa puste miejsca, w których kubki się montuje, u mnie spełniają one role "miejsca na fajki" :-D Jednak bardzo mi zależy na tym, żeby dokupić sobie uchwycik na kubek a na allegro są po 70 zł. Moje pytanie brzmi: czy uchwyt wystarczy tam wpiąć? Czy on ta pasuje? Czy może jest potrzeba jakiegoś rzeźbienia? Bo nie wiem czy mam go kupować :niewiem:
Z góry dziękuję, za odpowiedzi. :piwo:
Moja ex mała czarna 9n TDi

Grupa Mazowiecka - "Młoda Gwardia"
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Groszu
Też rozkminiałem temat, bo chciałem to samo u siebie zrobić, nie da się tak po prostu wpiąć tego uchwytu :( są 2 rodzaje konsoli środkowej i do tych co my mamy nie da się tego plug&play wsadzić tylko trzeba by było wymienić całą konsolę środkową na taką z wnękami do kubków, to co jest u nas to są pułki, na forum chyba też o tym było, MarioGTI o tym pisał
Awatar użytkownika
Groszu
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Groszu »

Przykra sprawa :( No cóż, pozostaje się napić :-) Dzięki Misiek :)
Moja ex mała czarna 9n TDi

Grupa Mazowiecka - "Młoda Gwardia"
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Co to za problem wymienić konsolę? :grin: Trudniej chyba będzie ją znaleźć ale na pewno łatwiej niż do 6nki :)
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

nawet nie jest aż tak kolosalnie droga. idzie nawet dostać konsolę z uchwytem na kubek za 150zł - 200zł. (używkę w dobrym stanie) Fakt, że nie zawsze od razu się taką znajdzie, ale są.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Ja u siebie ostatnio widziałem w Wejherowie na allegro, ale okazała się że z anglika. Koleś wołał chyba 100 z kawałkiem za konsolę plus 70 uchwyt
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

taka ramka nowa w ASO kosztuje 403,82zł. więc tak jak witek6935 napisał, opłaca się wymienić. ja bym wymienił :piwo:
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

z anglikami to trzeba uważać. Ktoś kto nie wie, może się ostro naciąć. Uchwyt jest po lewej stronie i jak dla mnie montaż czegoś takiego jest niebezpieczny. W momencie gdy się wysunie uchwyt może on nawet dotknąć manetki wycieraczek i w znacznym stopniu może utrudniać kręcenie kierownicą.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote="Witek6935"]z anglikami to trzeba uważać. Ktoś kto nie wie, może się ostro naciąć. Uchwyt jest po lewej stronie i jak dla mnie montaż czegoś takiego jest niebezpieczny. W momencie gdy się wysunie uchwyt może on nawet dotknąć manetki wycieraczek i w znacznym stopniu może utrudniać kręcenie kierownicą.[/quote]
No ja właśnie się omal nie naciąłem hehe ale tu kolega jeden na forum mnie uprzedził i na szczęście nie zaliczyłem wtopy :grin:
e
emdzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: emdzi »

Witam,

Słuchajcie czy do Polo występują różne uchwyty na napoje czy wszystkie maja takie samo mocowanie i kazdy uchwyt pasuje do kazdej deski? Czy np uchwyt okulara pasuje do wersji po liftingu, zakladajac ze oba maja deski z dziura na uchwyt?

W etce uchwyt sklada sie tez z jakiego metalu za uchwytem do napojow tak jakby uchwyt montazowy metalowy. Wiecie moze jak tu wyglada sprawa zgodnosci miedzy modelami?

P.s. Moze ktos ma na sprzeda uchwyt do napojow?
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

jak masz dziure, to nie wsadzisz kubka musisz konsole zmieniać
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
r
realrazor92
Newbie
Newbie

Post autor: realrazor92 »

A co w przypadku, gdy w miejscu uchwytu ma kubek (czyli z prawej strony) mam uchwyt ale na telefon. Uchwyt oryginalny od VW. Czy da się w jego miejsce zabudować uchwyt na kubek?
Awatar użytkownika
httes
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: httes »

Zdemontuj uchwyt porób zdjęcia i porównam je z moim uchwytem na kubek i wnęką.
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Wystarczy zdemontować uchwyt na telefon, w to miejsce montujemy uchwyt na kubek, wszystko pasuje w 100% :good: wiem bo u siebie w 9N wymieniałem konsole na telefon na uchwyt na kubek.
r
realrazor92
Newbie
Newbie

Post autor: realrazor92 »

A wiecie gdzie można dostać taki uchwyt? Na allegro niestety nie ma, albo są lewe (z anglika).
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”