Oj Trancer_GTR zawsze Ty pomagałeś a teraz Tobie trzeba pomóc.Ja też mam 9N które kupiłem po dzwonie w austri więc myśle że troche pomogę Ci.W 9N występowały dwa rodzaje przednich lamp.Valeo i bodajże Bosch ale nie jestem pewien co do tych drugich.Wiem tylko tyle że w valeo mozna wymienić,bądz zamontować nowe silniczki do regulacji ponieważ tj.część wymienna, natomiast w tych drugich silniczki są z integrowane w lampami i jeśli jest spalony trzeba wymienić razem z reflektorem ((:: Tak bynajmniej mi mówili specjaliści z poznańskiej giełdy samochodowej bo to tam zbierałem graty do mojego autka.RAGIERN może też mieć racje.U mnie np. był uszkodzony potencjometr który naprawiłem.Są w nim takie wąsiki które ponoć czasami potrafią sie odkleić i nie przewodzą prądu.Potencjometr daje się bez problemu rozebrać i zajmie Ci to 5min więc może od tego zaczniesz.Nie bede pisał jak go wymontować bo napewno sobie z tym poradzisz.Jak bo co to pisz.
Halogeny.Masz kostki w zderzaku pod halogeny?Jak zdejmiesz kratki te boczne z zderzaka to powinno być widać kostki.Posprawdzaj to.Jeśli byś potrzebował włącznik a nie znajdziesz nigdzie to daj mi znać.Może coś wskuram w tej sprawie
POWODZENIA :spoko:
-- Nie Lis 23, 2008 10:48 am --
Zapomniałem o być może najważniejszym!!!Wymiana silniczków wiąże się z demontarzem reflektorów a co za tym idzie zderzaka także.Inaczej tego nie zrobisz w 1,9Tdi ponieważ tam po prostu niema miejsca.Daj znać jak coś zaczniesz działać.Jeszcze raz powodzonka w naprawach!!!