Witam nie moge poradzic sobie z falującymi obrotami na zimnym silniku patrzyłem na przewody czy gdzies nie dostaje lewego powietrza ale nic nie znalazłem czy filtr paliwa moze byc przyczyną falowania mam na nim przejechane 15tys
filtr paliwa się po 15 tys nie zapcha także to nie to. Wykonaj to co mówi guzik, było już multum postów i czyszczenie przepustnicy było zbawienne, :good:
Filtr powietrza (mniej prawdopodobne) lub paliwa (bardziej). Jak ten drugi nie jest za stary to można wylać z niego wodę. Ale najpierw zobacz czy w wężykach między filtrem a pompą nie ma bombelków powietrza.
[quote=""Rangers76""]Podepnę się pod ten temat
Gdzie znajduje się filtr paliwa w mojej polówce? Jak go wymienić? Podejrzewam że nie był wymieniany od nowości
PozDrawiaM[/quote]
ZA zbiornikiem paliwa sa dwa rodzaje filtrow jeden na szyko zlaczke drugi na opaski zaciskowe
to oznacza ze masz gdzies nieszczelnosc w ukladzie zasilania paliwa. W zwiazku z tym pompa pomuje ci beznyne razem z powietrzem bodz tez powietrz nie pozwala benzynie leciec takim cisnieniem jakim powinna stad moga wynikac twoje problemy.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!