Volkswagen Polo 6N
rok prod. 1997 (maj)
miejsce prod. Hiszpania, Pampeluna (fabryka SEAT)
silnik: 1.4 AEX 60 KM
kolor: LC9Z (czarny 'magiczny' z efektem 'perłowym')
nadwozie: trzydrzwiowe
hamulce: seria
zawieszenie: seria
koła: seria
'car audio' radio JVC z głośnikami w podszybiu oraz drzwiach plus w tylnej półce (raczej dla ozdoby)
wyposażenie:
2 poduszki powietrzne
wspomaganie układu kierowniczego
elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka boczne
regulowana kolumna kierownicy (góra dół)
'kubełkowe' fotele z regulacją wysokości
'ciemna' deska rozdzielcza oraz tapicerka w boczkach drzwiowych
kieszenie w drzwiach z głośnikami 165 mm
podgrzewane spryskiwacze przedniej szyby (poliftowe)
fabryczne trzecie światło stop
tylne klosze lamp 'dymione'
szeroki tylny zderzak
centralny zamek z pilotem

Polo zostało zakupione przeze mnie 2.09.2010. Samochód został sprowadzony z Belgii i zarejestrowany w Polsce w listopadzie 2007.
Autko kupiłem od dziewczyny, która przez trzy lata tankowała benzynę i na tym kończyły się czynności serwisowe

Musiałem po kupnie zrobić hamulce z przodu, gdyż klocków hamulcowych praktycznie nie było, wszystkie filtry były czarne od brudu i nie przypominały filtrów, świece zapłonowe były również czarne i nie wiem jak jeszcze dawały iskrę... przepalony olej silnikowy, brak termostatu :doh: musiałem wymienić prawą lampę na 'europejską' ponieważ wsadzony był 'anglik', wcześniej naprawiana była skrzynia biegów, ponieważ 'piątka' wyskakiwała i 'fachowiec' nie założył uszczelki na wałku w skrzyni, przez co w dwa pierwsze tygodnie jazdy wychlapałem cały olej ze skrzyni :roll:
samochód ma powypadkową przeszłość, z fabryki wyjechał z halogenami przednimi, lecz teraz został mi po nich włącznik świateł z opcją 'pod halogeny' oraz kod wyposażenia mówiący, że posiadam halogeny, dlatego pewnie jest taka kombinacja zderzaków: przód wąski- tył szeroki

Polo domyślam się, że było wyposażone w jakieś alufelgi, ale zostały one sprzedane 'poza konkursem' gdyż kupiłem je w lato na zimowych oponach

ta drewnopodobna okleina w środku to nie jest mój pomysł, nie odklejałem jej ponieważ nie chcę skrobać plastików z kleju i rozjaśnia mi ciemne wnętrze

ja jestem zadowolony z jazdy tym samochodem i jest mi w zupełności wystarczający

aha. jak na razie nie będzie koła ani gleby bo cały czas studiuję i nie mam tylu banknotów Narodowego Banku Polskiego na różne zabawy, mody itp.

lepsze zdjęcia postaram się zrobić jak będę miał pod ręką aparat