6N - czarne seryjne Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

6N - czarne seryjne Polo

Post autor: Bielo »

Postanowiłem przedstawić na forum moje seryjne Polo 6N :)

Volkswagen Polo 6N

rok prod. 1997 (maj)
miejsce prod. Hiszpania, Pampeluna (fabryka SEAT)
silnik: 1.4 AEX 60 KM
kolor: LC9Z (czarny 'magiczny' z efektem 'perłowym')
nadwozie: trzydrzwiowe
hamulce: seria
zawieszenie: seria
koła: seria
'car audio' radio JVC z głośnikami w podszybiu oraz drzwiach plus w tylnej półce (raczej dla ozdoby)

wyposażenie:

2 poduszki powietrzne
wspomaganie układu kierowniczego
elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka boczne
regulowana kolumna kierownicy (góra dół)
'kubełkowe' fotele z regulacją wysokości
'ciemna' deska rozdzielcza oraz tapicerka w boczkach drzwiowych
kieszenie w drzwiach z głośnikami 165 mm
podgrzewane spryskiwacze przedniej szyby (poliftowe)
fabryczne trzecie światło stop
tylne klosze lamp 'dymione'
szeroki tylny zderzak
centralny zamek z pilotem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polo zostało zakupione przeze mnie 2.09.2010. Samochód został sprowadzony z Belgii i zarejestrowany w Polsce w listopadzie 2007.
Autko kupiłem od dziewczyny, która przez trzy lata tankowała benzynę i na tym kończyły się czynności serwisowe :(
Musiałem po kupnie zrobić hamulce z przodu, gdyż klocków hamulcowych praktycznie nie było, wszystkie filtry były czarne od brudu i nie przypominały filtrów, świece zapłonowe były również czarne i nie wiem jak jeszcze dawały iskrę... przepalony olej silnikowy, brak termostatu :doh: musiałem wymienić prawą lampę na 'europejską' ponieważ wsadzony był 'anglik', wcześniej naprawiana była skrzynia biegów, ponieważ 'piątka' wyskakiwała i 'fachowiec' nie założył uszczelki na wałku w skrzyni, przez co w dwa pierwsze tygodnie jazdy wychlapałem cały olej ze skrzyni :roll:
samochód ma powypadkową przeszłość, z fabryki wyjechał z halogenami przednimi, lecz teraz został mi po nich włącznik świateł z opcją 'pod halogeny' oraz kod wyposażenia mówiący, że posiadam halogeny, dlatego pewnie jest taka kombinacja zderzaków: przód wąski- tył szeroki :grin:
Polo domyślam się, że było wyposażone w jakieś alufelgi, ale zostały one sprzedane 'poza konkursem' gdyż kupiłem je w lato na zimowych oponach :D
ta drewnopodobna okleina w środku to nie jest mój pomysł, nie odklejałem jej ponieważ nie chcę skrobać plastików z kleju i rozjaśnia mi ciemne wnętrze :grin:

ja jestem zadowolony z jazdy tym samochodem i jest mi w zupełności wystarczający :)

aha. jak na razie nie będzie koła ani gleby bo cały czas studiuję i nie mam tylu banknotów Narodowego Banku Polskiego na różne zabawy, mody itp. :)

lepsze zdjęcia postaram się zrobić jak będę miał pod ręką aparat
Obrazek
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Siemanko Bielo. Fajne wyposażenie. Wnętrze zupełnie mi nie wygląda z tą okleiną - myślę ze nie będzie się trudno tego pozbyć :grin: Z czasem na pewno jakąś koncepcje znajdziesz. Od mechaniki zacząłeś także ok - niech następna będzie tylna wycieraczka :crazy: Z mikromodów na początek może pokuś się może o zmianę kierunków w nadkolu na białe? Pozdrawiam
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

z wycieraczką to jest taki motyw, że rurka od tylnego sprysku pękła między fotelem kierowcy, a tylną kanapą, a że auto pod blokiem na parkingu to nie ma za bardzo pola do manewru, żeby tapicerę z podłogi wyjmować... ale to się jeszcze ogarnie ;) a kierunki to fakt, że pomarańcz gryzie się z białymi z przodu
Obrazek
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

Ładne polo. Ta okleina jak dla mnie aż tak źle nie wygląda. Plus dla Ciebie że ogarnąłeś to co poprzednik zaniedbał.
Jak kolega wyżej wspomniał zacznij od wymiany kierunków. Reszta przyjdzie z czasem. Powodzenia :piwo:

P.s czemu gaśnice wozisz z przodu :crazy: ?
Obrazek

One LOVE
Awatar użytkownika
yoker1988
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: yoker1988 »

fajne Polo . Czekam na więcej fotek pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

[quote="zazi1983"]
P.s czemu gaśnice wozisz z przodu :crazy: ?[/quote]

hmm... tak już musiał z Belgii przyjechać bo gaśnica jest francuskojęzyczna ;) w bagażniku nie mam uchwytu to przynajmniej luzem nie lata :)
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="zazi1983"]P.s czemu gaśnice wozisz z przodu [/quote]
Tak jak Mariusz napisał, w Belgii tak montowali gaśnice. nie pierwszy raz to widzę.
Mariusz powinien dostać baty za tyną wycieraczkę :vinsent: Mam nadzieję że na wiosnę będzie już sprawna. Jak coś to mam gdzieś nową rurkę karbowaną z ASO żeby to naprawić.

Co do okleiny to po jej zdjęciu trzeba by wymienić te elementy które były oklejone, bo klej i inne rzeczy mogą pozostać po takiej operacji. o ile z włączikiem nie będzie problemu i nie duży koszt, to ramka panelu środkowego już trochę więcej pieniążków. a i znaleźć nie popękaną w dobrym stanie coraz ciężej.
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Kogo ja widzę o proszę :) Witam witam i o zdrowie pytam Mariuszu :)
Polo znane mi bardzo dobrze z warszawskich spotów. Auto ma potencjał tylko trzeba dopracować takie detale jak np. zderzak z przodu. Co do kierunków,lada dzień będe kupował nówki do siebie więc kierunki dymione już masz. :oki: Widziałem kiedyś różne typu okleiny w Polo i żadna nie przyciągała mojej uwagi,Mariusz jak wpadł pierwszy raz to miło mnie zaskoczył bo wykonana jest całkiem solidnie i nie gryzie się z wnętrzem,co jest dużym plusem w tym wypadku. Po mału do celu a będzie bardzo ładnie :)
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

dzięki za opinie, wraz z kasą będzie się coś działo, także po malutku wszystko w swoim czasie :)
jak tylko pogoda się zrobi znośna (przestanie padać) to jakieś zdjęcia sensowne ogarnę, chociaż jak Polo 6N seryjne wygląda to wiadomo :grin:
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 22:34 przez Bielo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mariusz kręcę się często po szrotach więc jak trafi mi się zdeś w dobrych $ to biorę i montujemy :)
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

dzisiaj dzięki koledze klubowiczowi pawelliniemu pomarańczowe boczne kierunki zostały zamienione na przydymione :) :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Trafiły dokłądnie te :) Nie ma za co,niech służą :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Polo dojechało na jeden dzień do Ślesina i wróciło :grin:

fot. bleah

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Polo nadal seria :D ale dostało dzisiaj nowy tłumik środkowy wraz z rurą od środkowego do ostatniego tłumika, jest ciszej, nic już nie stuka i chyba silnikowi się lepiej 'oddycha' :)
poza tym dzisiaj na liczniku pojawiła się liczba 177 000 przejechanych kilometrów
Obrazek
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Trafiłem w koncu na twoj temat o Polo :D No coz tu pisac :scratch: Seria jak to seria :blush2: Jak beda piniondze i ogarniesz przedni zdes tez bedzie całkiem miło. Ta okleina na przełaczniku swiateł całkiem wyglada ale na ramce od konsoli i od biegow juz mi sie nie widzi :crazy: Takie moje skromne uwagi :D No i dobrze ze na poczatek poszedłes w strone mechaniczna, wyglad sie ogarnie z czasem :grin:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”