[6n2] głośniki w drzwiach graja dopiero po opuszczeniu szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] głośniki w drzwiach graja dopiero po opuszczeniu szyby

Post autor: bazyl1987 »

Witam, problem jak w temacie. Głośniki w drzwiach raz grają raz nie. Czasem podczas hamowania sie włączą jeżeli wcześniej nie grały, albo tez wyłączą jeżeli grały. Jedynym sposobem na to żeby grały zawsze jest delikatne opuszczenie szyby kierowcy. Zazwyczaj po podciągnięciu do góry grają ale tylko chwile do momentu hamowania albo dodawania gazu, jazdy po dziurach itp. przypuszczalnie przyczyna jest częściowo wypięte gniazdo głośnikowe (ja tak obstawiam) ale gdzie szukać? W drzwiach od strony kierowcy? Czy wypięte gniazdo w tych drzwiach rozłączy także głośnik po stronie pasażera? Czy raczej obstawiacie gniazdo w radioodbiorniku?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Kolego sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, dziwne żeby oba głośniki przestawały/zaczynały grać w momencie podnoszenia lub opuszczania szyby. Najłatwiej bedzie CI zobaczyć co z kostką przy radiu, jeśli problem byłby z kablami w drzwiach to jeden głośnik przestawał by Ci grać.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

kwistentesencja lenistwa
zamiast sprawdzić to szukanie dziury w cały
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

Post autor: pablo22071990 »

Myśle ze problem lezy w kostce przy radiu, tez miałem taki problem raz glosniki graly raz nie, wyciagłem radio i zauwazylem ze te kostki fabryczne nie pasuja idealnie sa troszke luzne i w zwiazku z tym zakupiłem nowa przelutowalem i teraz wszystko smiga jak talala
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”