[6n2] pompa centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lenad
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] pompa centralnego zamka

Post autor: lenad »

Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Na początku usterka polegała na tym że po otwarciu drzwi z pilota pompa pracowała jeszcze jakiś czas. Chciałem kupic sobie pompę ale przy próbie podpięcia pompa zamyka drzwi prawidłowo ale nie działa na przycick pilota aby drzwi otworzyc - mrugną tylko awaryjne. Ale gdy włożę kluczyk w drzwi i przekręcę aby drzwi otworzyc to pompa zadziała. Dodam jeszcze że testowana pompa pochodzi od passata. Napiszcie proszę w czym problem. Czy muszę szukac dokładnie takiej samej pompy a może coś z elektryką. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

Na pompce jest oznaczenie, np 1H0 962 257G - jakie ma Kolega na starej, a jakie na nowej pompce? Było wiele odmian pomp. Ale w serwisie czy dobrym sklepie zawsze podadzą zamienny numer (o ile tylko występuje zamiennik.
l
lenad
Raczkujący
Raczkujący

Ja mam nr. 6N0 962 257A, ale o taką pompę bardzo trudno bo do modelu 6N2 ciężko z używanymi częściami. Te które próbowałem były oczywiście używane. Nawet Ci którzy handlują używkami mówią różnie. Jedni mówią że będzie pasowała od innego modelu inni zaś że musi byc ten sam symbol pompy. a w serwisie wołają 1200 zł.
Awatar użytkownika
mentos.azt
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mentos.azt »

Ja wymieniałem teraz pompę na nową. Mam to samo zamyka wszystkie drzwi, ale nie otwiera. Musze otwierać z klucza. Elektormechanior mówił, że może to być wina sterownika centralnego zamka.
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

6N0 962 257A - przy tej pompie nie widnieją zamienniki. Pewnie musi być oryginał i nie podejdą z innych centralnych, np. wcześniejszych "Polówek".
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""lenad""]Ja mam nr. 6N0 962 257A, ale o taką pompę bardzo trudno bo do modelu 6N2 ciężko z używanymi częściami. Te które próbowałem były oczywiście używane. Nawet Ci którzy handlują używkami mówią różnie. Jedni mówią że będzie pasowała od innego modelu inni zaś że musi byc ten sam symbol pompy. a w serwisie wołają 1200 zł.[/quote]

Kilka razy naprawiałem te (pompki) w 6N2 jak centralny jest tylko z kluczyka pasują praktycznie wszystkie byłem kiedyś na szrocie i miałem chyba 6 szt. różnych 8pin 12pin i wszystkie pasowały.
A kiedyś kolega miał podobny problem tylko że miał sterowanie centralnym radiowe z przycisku w kluczyku to nie działała żadna prawidłowo.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
l
lenad
Raczkujący
Raczkujący

no tak, ja mam sterowany z kluczyka i nie mogę znaleźc, no ale teraz mam więkrzy problem i z centralnym daję sobie narazie narazie na luz.
l
lenad
Raczkujący
Raczkujący

witam
Dla tych którzy jeszcze szukają pompki do centralnego 6N0 962 257A, ja znalazłem na ebay.co.uk http://www.ebay.co.uk/itm/VW-Polo-6N2-c ... 41633c3a7a. Mi udało sie kupic trochę taniej
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”