Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Na początku usterka polegała na tym że po otwarciu drzwi z pilota pompa pracowała jeszcze jakiś czas. Chciałem kupic sobie pompę ale przy próbie podpięcia pompa zamyka drzwi prawidłowo ale nie działa na przycick pilota aby drzwi otworzyc - mrugną tylko awaryjne. Ale gdy włożę kluczyk w drzwi i przekręcę aby drzwi otworzyc to pompa zadziała. Dodam jeszcze że testowana pompa pochodzi od passata. Napiszcie proszę w czym problem. Czy muszę szukac dokładnie takiej samej pompy a może coś z elektryką. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Na pompce jest oznaczenie, np 1H0 962 257G - jakie ma Kolega na starej, a jakie na nowej pompce? Było wiele odmian pomp. Ale w serwisie czy dobrym sklepie zawsze podadzą zamienny numer (o ile tylko występuje zamiennik.
Ja mam nr. 6N0 962 257A, ale o taką pompę bardzo trudno bo do modelu 6N2 ciężko z używanymi częściami. Te które próbowałem były oczywiście używane. Nawet Ci którzy handlują używkami mówią różnie. Jedni mówią że będzie pasowała od innego modelu inni zaś że musi byc ten sam symbol pompy. a w serwisie wołają 1200 zł.
Ja wymieniałem teraz pompę na nową. Mam to samo zamyka wszystkie drzwi, ale nie otwiera. Musze otwierać z klucza. Elektormechanior mówił, że może to być wina sterownika centralnego zamka.
[quote=""lenad""]Ja mam nr. 6N0 962 257A, ale o taką pompę bardzo trudno bo do modelu 6N2 ciężko z używanymi częściami. Te które próbowałem były oczywiście używane. Nawet Ci którzy handlują używkami mówią różnie. Jedni mówią że będzie pasowała od innego modelu inni zaś że musi byc ten sam symbol pompy. a w serwisie wołają 1200 zł.[/quote]
Kilka razy naprawiałem te (pompki) w 6N2 jak centralny jest tylko z kluczyka pasują praktycznie wszystkie byłem kiedyś na szrocie i miałem chyba 6 szt. różnych 8pin 12pin i wszystkie pasowały.
A kiedyś kolega miał podobny problem tylko że miał sterowanie centralnym radiowe z przycisku w kluczyku to nie działała żadna prawidłowo.