Moje polo miało dzwona. Wystrzeliła poduszka kierowcy (tylko taka była), pas kierowcy się zablokował ale później normalnie zaczął się zwijać. Przymierzam się do naprawy całego auta. Co oprócz części blacharskich, poduszki kierowcy muszę kupić (mam na myśli czy pasy muszę wymieniać, oraz jak wygląda sprawa z sensorem)?
w jakim celu deskę ściągać?
poduszkę pod kierownicę to wiem.
jak wygląda sprawa z pasami bo gdzieś czytałem że vw ma czujniki w pasach stykowe (lub coś w tym sensie) czy czasem nie mam pirotechnicznych.
Ten sensor to trzeba wymieniać (bo chciałbym żeby poduszka w razie kolizji się uruchomiła)?
[quote="vwkas18"]no niestety deskę ściągaj i nową[/quote]
[quote="entiene"]Wystrzeliła poduszka kierowcy (tylko taka była)[/quote]
czyli deska zostaje reszta tak jak pisał vwkas18 ale z tymi oporami to jak już uważasz osobiście wolałbym wymienić pas , do tego dojdzie jeszcze skasowanie crasha z sensorka , jasiek , pas plus skasowanie crash powinno zamknąć się w okolicy 300 - 350 zł
Witam.żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj,czy jak odpali poducha pasażera to trzeba wymieniać całą dechę?
Na pewno tak bo innego wyjścia nie widzę,widocznie konstruktorzy nie pomyśleli o wyłączniku poduszki pasażera tak jak widziałem w kilku innych autach.zgadza się?? mowa o 6N2
Czyli sensor może zostać tylko wystarczy błąd skasować i będzie działał prawidłowo ?
A jak z pasem bo teraz działa prawidłowo tzn rozwija się i zwija, jak się szarpnie to blokuje. Czy pas jest uszkodzony skoro się zablokował przy wystrzale poduszki, czy może nie jest on pirotechniczny i może działać dalej?