Witam Panowie doradzcie co mam zrobić. Z tyłu na zdeżaku mam kilka rys ktoś mnie na parkingu pocharatał. Zmatowałem tam gdzie są rysy i pomalowałem ale taki kawałek przydko wyszedł w stosunku do pozostałeś części. Powiedzcie od początku co mam zrobić. Czy trzeba cały zdeżak malować????????????????? Dzięki Pozdrawiam
witam
uzyskac przejście do orginalnego lakieru(tzw cieniowanie) jest trudno,trzeba płożyc kilka nakładających sie warstw coraz szerszych(ale czesto nawet po polerce będzie widac)w przypadku zderzaka najlepiej cały element pomalować,drzwi czy inne rzeczy można pomalowac do listwy itd..nie baw się w spray-e itd.. bo to nawet przy woskowaniu schodzi ,jeśli nie masz doświadczenia to tylko lakiernik odpowiedni lakier z utwardzaczem i malować cały element
powiem Ci tak :
kolega wyzej mowi racje zebys malował do zgubienia czyli np to jakiegos rantu załamania itd zeby nie bylo widac roznicy przy nowej a starej farbie po malowaniu uzyj SRA to jest taki rozpuszczalnik który wiaze stary lakier z nowym po wyschnieciu farby zmatuj ja 1500 a tam gdzie masz łaczenie leć 2000 lub 2500 do uzyskania super efektu przejscia i poleruj bedzie git życze miłej pracy