Polo to właściwie kupiłem od swojego dziadka, sam dbałem o to auto od kiedy pamiętam (97r) tak więc dobrze znam jego przeszłość.
Dziadek natomiast kupował je w roku 94 jako 2-letnie ściągane przez znajomego z Niemiec. Auto zostało co nie co rozebrane i (dosłownie) wlano w niego spoooro tawotu oraz innego smaru (konkretnie używanego do smarowania wału w lokomotywach :rotfl: ), efekt? Brak rdzy.
Nie licząc dwóch skuterów które przetrąciłem (plaga na moim osiedlu) nie z mojej winy i zmienianego zderzaka z przodu to auto nie miało innych przygód.
Zawsze garażowane, wszystko wymieniane jeszcze przed czasem, używając zawsze markowych części.
Teraz ma przejechane 100k km. Silniczek 1,3 55km w stanie idealnym, jak na razie zalewany syntetykiem. Szkoda tylko że skrzynia to 4-ka, na trasie szczególnie to przeszkadza, bo tak to się zbiera świetnie.
Z racji stanu technicznego zacząłem pakować w autko pieniądze i nie żałuję tego.
Co zmieniłem?
Licznik, fotele z kanapą (dzięki zone-wlkp), boczki tapicerki, kierunki (przód i bok), dołożone halogeny (dzięki jerzyk) tunel, schowek jeszcze leży w piwnicy.
Zrobiłem felgi i relingi. Dziadek nie raz coś jednak na nich woził i były całe porysowane.
Felgi kupiłem na allegro, stan był średni ale cena była zachęcająca (80zł kpl) a wiedziałem że będę je i tak malował.
Jak już przyszły to po wyczyszczeniu nie były nawet takie złe, no ale żal nie skorzystać z malowania za flaszkę.
Przygotowywanie felg do malowania

Czas operacyjny - 12h. Efekt chyba nie tragiczny? Pomalowane już na aucie.
Zawieszenie już zrobione, przy okazji hamulce oraz mocowanie wydechu - tak więc już nie zwisa.

Audio jak na razie:
Radio Alpine 9874R
Głośniki Mivoc HQ16520-II
Sub PowerBass ES 10DS
Wzmak Singat Roc 1
W końcu zrobiłem audio w przednich drzwiach, będzie czas to zrobię tego fotki, wytłumić muszę jeszcze jedne drzwi.
Plany to skończenie suba z boku bagażnika oraz może na wiosnę inne felgi, reszta wyjdzie w praniu.
Zawsze będę chciał wsadzić g40 ale wiem, że będzie ciężko z realizacją tego.
W przyszłym roku może nowszy model to i więcej możliwości będę miał