słaby nadmuch

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

słaby nadmuch

Post autor: rex23 »

Witam mam pytanie mam polo 1997 1.9D i strasznie słaby nawiew na szybe nie ważne czy dam zimne czy ciepłe powietrze to strasznie słabo powietrze leci jak mam szybe zaparowaną to gdzies dopiero po 6 kilometrach mi troszke odparuje moze ktos miał taki przypadek
Awatar użytkownika
dzidziuś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dzidziuś »

wymień filtr kabinowy
r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

filtr jest wymieniony a jak wyciągne filtr i włącze nawiew to nie ma zadnej różnicy czy jest czy nie ma
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

rex23
na przyszłość, zakładaj tematy w odpowiednich poddziałach. Jeśli nie, będą ostrzeżenia.

Temat przenoszę.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Post autor: grzybol »

Witam
Sprawdź czy przełącznik nawiewu (ten którym ustawiasz gdzie ma dmuchać) działa poprawnie. Ten przełącznik działa na zasadzie przesuwania linek, ja raz przy montażu nowych kabli do głośników niechcący zniszczyłem jeden z zatrzasków na którym trzymała się właśnie lina od przełączania w pozycje nawiewu na szyby. Wystarczyło przymocować pancerz tej linki tym zaczepem, albo jakaś opaską do jakiegoś nie ruchomego elementu i już przełącznik poprawnie otwierał nawiew na szyby. A upewnisz się że to ten element zawodzi podczas przełączania tego przełącznika: jak będziesz nim przełączał od pozycji na nogi do kolejnych pozycji po kolei to będziesz słyszał jak otwierają lub zamykają się poszczególne otwory nawiewów, przy włączaniu nawiewu na szyby powinno pójść bardzo lekko, i prawdopodobnie nie będzie słychać jak się otwiera.
Napisz jeszcze np. czy przez inne nawiewy jest większa siła nadmuchu, jak np ustawisz nawiew w pozycje na pasażerów.

Może być jeszcze że padł Ci silniczek od nawiewu, ten wiatrak, może działać tylko na najnizszych obrotach;/ Słychać go jak włączysz nawiew na maksimum?
Pozdro
r
rex23
Raczkujący
Raczkujący

silniczek słychać i kreci na pewno dobrze a jak dam nadmuch na pasazerów to dmucha ale tez bez rewelacji w cintku lepiej dmucha w sobote sprawdze ten mechanizm trzeba wszystkie pokrętła i zalsepke sciągnąć pewnei bo od spodu nie ma dostepu
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

gdzies ci ucieka powietrze z przewodow calkiem mozliwe ze ta glowna rura co ci doprowadza powietrze jest dziurawa alb na rozgalezniku sa przedmuchy
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Post autor: grzybol »

Znalazłeś przyczynę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”