Jak w temacie, jakie świece do 1.0AAU na LPG? Obecnie mam NGK BUR5Et bodajże, musze wykręcic i sie upewnić Na świece nie narzekałem, po prostu czas na ich wymiane. Możecie mi coś pomóc w tym temacie? ciepłota 5 będzie dobra? ile elektrod? Ma to jakieś znaczenie?
Witam. Również zastanawiam się nad nowymi świecami. Obecnie mam jakieś NGK No. 1 niby pod LPG. Szukam nowych pod sekwencję. Na obecne nie narzekam, ale już trzeba wymienić. Zastanawiam się nad czymś porządnym. Znalazłem NGK typowo pod LPG, ale sztuka kosztuje 54-65zł :| Jeszcze widziałem Bosch'a za ok 25zł/szt. Co o tym sądzicie? Czy warto płacić za jedną świecę 54zł? Mam Polo 6N, 1.4, 60KM, AEX.
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
te teksty co oni piszą że pod LPG to tylko po to aby klienta jeszcze bardziej skroić na kasę,
nie nabieraj się na to, świeca na LPG statystycznie żyje krócej bo i wyższa temperatura spalania, dlatego dosyć często się je wymienia, a kupno cudownej świecy pod LPG nic nie pomoże.
To bardzo podobnie jak firmy farmaceutyczne sprzedają magnez w tabletkach:
odpowiednio dla tych co piją dużo kawy, dla znerwicowanych itd. a w środku taka sama tabletka.... samemu proponuję wyciągnąć wnioski.
Bierz Bosha, NGK, ISKRA, wypróbowałem je i są OK. Przy okazji warto poczyścić fajki świec, i cały syf pod kopułką rozdzielacza.
OK. dzięki za odpowiedź. dzisiaj jeszcze rozmawiałem z moim magikiem od gazu. też powiedział żeby wziąć NGK dedykowane pod mój silnik i nie wymyślać jakiś pod lpg za 50zł/szt.
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
[quote=""Grzesiek2507""][quote=""marian""]PMRudy to twój magik od gazu nieźle cię kroi ... swiece NGK dedykowane pod twój silnik AEX - v-line nr1 kosztują max 20 zł / szt.[/quote]
czytanie ze zrozumieniem sie klania, 5 dyszek za sztuke mialyby kosztowac te magiczne swiece do LPG[/quote]
Właśnie Grzesiek, czytanie ze zrozumieniem. Napisałem przecież, że mój magik od lpg odradził mi świece po 50zł/szt. :|