inne auto bedzie w lato (na pewno audi, na pewno kombi, na pewno S

) .... nie chodzi mi o kase tylko o to zeby zonka jak czasem wsiadzie do mojego miejskiego dupowozu (jak sie nachlam

) to mogla spokojnie krecic kierownica, a nie jak 2 tygodnie temu mnie wiozla to prowadzila jak poloneza bez wspomagania, prawie sie spocila z wysilku
ile to jest srednia wartosc Foxa? 1500 PLN? to biore

.......... teraz sam robie wszystko przy poli, cala mechanike ogarniam z kolezka z pracy, a blacha i lakierem zajme sie sam. zeby bylo smiesznie to jestem stolarzem i pracuje w stolarni
BTW
co sadzicie o lakierze KAWASKI GREEN (cos a'la Focus RS)? plus czarne dodatki - felgi, lusterka i czarny pasek na zderzaku?
poza tym OFF TOP:
mam plan wymienic szyber z blaszanego na szklo, moze solar. ktos cos myslal o tym, jak to zrobic?
nie piszcie, ze przerobki to majatek, nie interesuje mnie to. potrzebuje info JAK to zrobic, a nie ile to kosztuje. 4 lata temu kupilem pole jako auto zastepcze do jazdy po miescie (bo audi stalo w warsztacie). tak mi sie samochodzik spodobal, ze po 1,5 roku postoju zaczalem go uzywac. zeby bylo ciekawie bydle nie chce sie zepsuc

jezdzi i jezdzi

ale niestety jak nie bylo dbane to i sporo teraz w nim do zrobienia, chociaz nadal jezdzi. chcialbym do wiosny doprowadzic to male swinstwo do kultury i moze pokazac sie na jakims zlocie? tyle ze 55KM to troszke dla mnie malo na miasto, poluje na 3F ze skrzynia 5 (mam 4) na swapa. moze G40 ale turbinka zamiast kompresora - tu nie jestem pewny co chce, bo G40 to juz ciut za bardzo wysilone jak na moj gust, no i problem z podluznicami. a jak pojde w hardcore to latem bedzie total rzezba i swap z Volvo 460, bo mam taki samochodzik --> 2.0 16V 140KM

audi bylo i bedzie, a polo ma u mnie dozywocie bo sie swinia nie chce zepsuc (kochane bydle).... no i sie zepsul, silnik padl