[6n] Problem z zawieszającym sie silniczkiem szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bartini6
Początkujący
Początkujący

[6n] Problem z zawieszającym sie silniczkiem szyby

Post autor: bartini6 »

witam. mam problem z silniczkiem od szyby. kiedy nie odsuwa się jakiś czas szyby od kierowcy to później nie chce się odsunąć, trzeba ściągnąć tapicerkę i dostać się do silniczka i go czymś uderzyć. czym to jest spowodowane??
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

przyczyn moze byc wiele od zacinajacej sie czyli nienasmarowanej linki i calego mechanizmu po zasniedziale styki po dlugim nieuzywaniu a po udezeniu cos tam laczy. Najlepiej rozebrac mechanizm wyczyscic i przesmarowac :)
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Kolego nie wiem czy sie da ale trzeba wymienic szczotki w silniku. Albo byc moze tylko sie zawieszaja. W tym celu trzeba wyjac mechanizm, odkrecic silnik i podjac prube dostania sie do szczotek. Zobaczyc co z nimi nie tak, jesli beda zuzyte pojechac gdzies, gdzie sie cos dobierze. W bielsku jest to sklep "nowy elektronik". Kiedys do dmuchawy z Audi 80 dobralem jakies szczotki z jakiejs wiertarki bosch'a. Troche je musialem spilowac ale dzialaly.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

marcin86 sposób myślenia jak najbardziej prawidłowy, ale jednak muszę ze swojego doświadczenia z silniczkami powiedzieć, że ten od tylnej szyby czasami nie działa poprawnie przez zabrudzenie smarem wewnątrz. Ja tak właśnie miałem, że gdy się załączył nie chciał wcale przestawać pracować albo nie zawsze reagował na próby uruchomienia go. Pomogło wyczyszczenie całego mechanizmu i założenie nowego smaru. W necie, szczególnie na forum golfa http://forum.vwgolf.pl/ znajdziesz bardzo fajne poradniki jak przywrócić sprawność temu mechanizmowi. Gdybyś potrzebował jakiejś części mechanizmu (fakt zużywają się) to pisz pw - mam jeden mechanizm w pudle, za grosze odstąpię ci każdy element.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”