[6n] Olej w gnieździe świecy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
scss
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Olej w gnieździe świecy.

Post autor: scss »

Witam!

Ostatnio zauważyłem w swojej polówce,ze zbiera mi sie olej w gnieździe świecy 3 cylindra. W gniździe świecy znaczy się, tam gdzie fajkę zakłada się na świecę. Wycierałem kilka razy, lecz po pewnym czasie olej znów się pojawia. Po wykreceniu świecy elektrody są suchutkie i nie widac żadnego nagaru. Nie znalazłem też zadnych zacieków ani śladów oleju na bloku silnika. Czy ktoś z was się spotkał z takim problemem? Dodam że w ubiegłą zimę miałem trochę problemów z ciśnieniem oleju, zamarzły węże gumowe od zawaru odpowietrzającego (tego czarnego grzybka, który zamontowany jest koło przepustnicy).
Pozdrawiam. Grzesiek.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Jeśli kiedyś miałeś takie problemy to bardzo możliwe że od tamtego czasu stoi ten olej, który się wtedy przelał gdzieś w okolicy przepustnicy i pociekł po kolektorze w gniazdo. Nieszczelność uszczelki pokrywy zaworów też może tam nakapać
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

najpewniej z uszczelki dekla się sączy
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
s
scss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: scss »

No i Pola umarła :-(. Głowica nadaje się na śmietnik. Pokrywa cała przetarta, wałek rozrządu w niewiele lepszym stanie. Może ma ktoś z grupowiczów kompletną głowicę na sprzedaż? Silnik 1.4 MPI 2000 rok.
Pozdrawiam. Grzesiek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”