[6n] Metalowa część karoserii pod przedim zderzakiem.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
ala111
Newbie
Newbie

[6n] Metalowa część karoserii pod przedim zderzakiem.

Post autor: ala111 »

Witam, niestety jestem posiadaczem Polo w wersji w której pod plastikowym zderzakiem jest jeszcze metalowa część karoserii - chciałem zapytać jak to się fachowo nazywa, żeby móc zorientować się w cenach. Czy w ogóle ta część jest wymienialna?
Chyba trzeci raz od zakupu auta jechałem i k**** otarłem się o coś przy skręcie w prawo, i mam wygiętą blachę w prawym przednik rogu. Błotnik nie draśnięty, a k**** blacha wyszlifowana.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

wzmocnienie czołowe
a
ala111
Newbie
Newbie

Dzięki. Znalazłem trochę tego, cześć ofert nie zawiera w ogóle tej polakierowanej blachy, ale coś znalazłem też. Wiecie , może czy mogę samą blachę odkręcić i przykręcić, czy muszę to kupować z mocowaniami i resztą?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

pas przedni też często na to mówią :grin:
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote="ala111"]cześć ofert nie zawiera w ogóle tej polakierowanej blachy[/quote]
a nie chodzi o metalowa dokładke wąskiego zderzaka?bo wzmocnienie jest pod zderzakiem ale nie lakierowane tylko czarne.
Pod w sensie pod plastikiem a nie pod czyli poniżej :scratch:
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Rozszerzam pytanie murzyna bo stawiam na to co on - trudno porysowac pas przedni/wzmocnienie poprzeczne nie rozwalajac zderzaka w drobny mak :D

Numer 2A na gornym i 6 na dolnym obrazku ;) Bo to o czym mowi Kacper to albo 1 albo 10 z drugiego obrazka ;)
Obrazek
Obrazek
a
ala111
Newbie
Newbie

Tak chodzi o 2A. Poniżej plastiku, nie za.
Awatar użytkownika
kubis
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubis »

Witam. Nazywa się to pas dolny zderzaka przód. Część ogólnie raczej łatwo dostępna. http://allegro.pl/zderzak-przod-pas-dol ... 49390.html
Tu akurat zamiennik którego osobiście nie polecam bo zawsze "coś tam" może być źle spasowane. Na szrotach powinno być tego sporo, jak się porozglądasz to i pod kolor znajdziesz, więc malować nie trzeba.

Ps. podejrzewam że skoro ta część została porysowana to i dokładka pod zderzak plastikowa ucierpiała, więc i za tym możnaby się było rozejrzeć.
a
ala111
Newbie
Newbie

Może ktoś próbował wstawić zderzak do 6n z innych wersji, taki gdzie cały przód jest z plastiku?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="ala111"]Może ktoś próbował wstawić zderzak do 6n z innych wersji, taki gdzie cały przód jest z plastiku?[/quote]
Oczywiście. wystarczyło się rozejrzeć po forum i znalazł byś odpowiedź. ty masz tka zwany "wąski" zderzak. a ten cały plastikowy zwany jest "szerokim". są wymienne plug&play.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”