[6n] Od czego są bezpieczniki nr 5 i 6, czemu mam je wyjęte

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
izeltaz
Początkujący
Początkujący

[6n] Od czego są bezpieczniki nr 5 i 6, czemu mam je wyjęte

Post autor: izeltaz »

Tak jak w tytule, czy ma to związek z wystrzelonymi poduchami ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

to jeszcze podaj rocznik i jaki masz silnik. wróżki która nam to powie nigdzie na forum nie znajdziesz!

ps. jeżeli to 97 to podaj czy przed czy poliftowe auto.

--- edit ---
niech będzie że mam dobre serce dziś (bo jak mówią inni jestem zły i okrutny :crazy: ) to:

bezpieczniki 5 i 6 w wersji po małym liftcie odpowiadają za automatyczną skrzynie biegów
bezpieczniki 5 i 6 w wersji przed małym liftem odpowiadają za : 5 - silnik wycieraczki przód; 6 - dmuchawa
Awatar użytkownika
izeltaz
Początkujący
Początkujący

Post autor: izeltaz »

Sorry myślałem że to nie ma znaczenia :niewiem: Poliftowe rok 99, wszystko się wyjaśniło temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="izeltaz"]Sorry myślałem że to nie ma znaczenia [/quote]
A ma. mały lift zmieniał elektrykę, zegary, delikatnie deskę, i trochę nadwozie (inne spryskiwacze :grin: )
Awatar użytkownika
anetkaslupsk
Newbie
Newbie

Post autor: anetkaslupsk »

podłączę się do tematu
jestem naprawdę cienka w tych sprawach . ale może pomożecie w rozwiązaniu kłopotu.
- podpowiedzcie mi gdzie są bezpieczniki ??? ( mam VW POLO 1997r 1.9D )
pytam bo mam problem , a w pracy powiedzieli mi żeby sprawdzić bezpieczniki;;;mianowicie nie mam świateł z tyłu tzn. pozycyjnych i oświetlenia rejestracji . ( nadmieniam , że STOP i kierunkowskazy są) .
Aneta ze Słupska
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

z lewej strony pod kierownicą,
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="anetkaslupsk"]podpowiedzcie mi gdzie są bezpieczniki ??? ( mam VW POLO 1997r 1.9D )
pytam bo mam problem , a w pracy powiedzieli mi żeby sprawdzić bezpieczniki;;;mianowicie nie mam świateł z tyłu tzn. pozycyjnych i oświetlenia rejestracji . ( nadmieniam , że STOP i kierunkowskazy [/quote]
Dodatkowo to samo pytanie: przed czy poliftowe polo. w połowie 1997 roku był mały lift o którym pisałem już wyżej. poznasz to po zegarach. jeżeli wskażniki temperatury i paliwa są po bokach to wersja przedliftowa, jeżeli u góry w środku to poliftowa.

A bezpieczniki masz przy nogach kierowcy. jest tam albo schowek, albo mała klapka (i to też zależy od tego czy przed czy poliftowe polo).
A tak wogóle to macie rozpiskę (którą defacto wklejam już któryś raz :)):
bezpieczniki przedliftowe:
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... eczni.png/
bezpieczniki poliftowe:
http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... eczni.png/
Awatar użytkownika
anetkaslupsk
Newbie
Newbie

Post autor: anetkaslupsk »

[quote="czaja"][quote="anetkaslupsk"]podpowiedzcie mi gdzie są bezpieczniki ??? ( mam VW POLO 1997r 1.9D )
pytam bo mam problem , a w pracy powiedzieli mi żeby sprawdzić bezpieczniki;;;mianowicie nie mam świateł z tyłu tzn. pozycyjnych i oświetlenia rejestracji . ( nadmieniam , że STOP i kierunkowskazy [/quote]
Dodatkowo to samo pytanie: przed czy poliftowe polo. w połowie 1997 roku był mały lift o którym pisałem już wyżej. poznasz to po zegarach. jeżeli wskażniki temperatury i paliwa są po bokach to wersja przedliftowa, jeżeli u góry w środku to poliftowa.

A bezpieczniki masz przy nogach kierowcy. jest tam albo schowek, albo mała klapka (i to też zależy od tego czy przed czy poliftowe polo).
A tak wogóle to macie rozpiskę (którą defacto wklejam już któryś raz :)):
bezpieczniki przedliftowe:
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... eczni.png/
bezpieczniki poliftowe:
http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... eczni.png/[/quote]
wskaźnik paliwa mam u góry , i tak patrzę na tą drugą rozpiskę i nie dowierzam, że : każde światło tylne ma osobny bezpiecznik , że oświetlenie tabl. rejestr też ma osobny bezpiecznik . - I tak sobie myślę ,że niemożliwe jest żeby spaliły się te trzy bezpieczniki na raz :cry:
Aneta ze Słupska
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="anetkaslupsk"]wskaźnik paliwa mam u góry , i tak patrzę na tą drugą rozpiskę i nie dowierzam, że : każde światło tylne ma osobny bezpiecznik , że oświetlenie tabl. rejestr też ma osobny bezpiecznik . - I tak sobie myślę ,że niemożliwe jest żeby spaliły się te trzy bezpieczniki na raz[/quote]
nie ma rzeczy niemożliwych. sprawdź. a żarówki sprawdzone? wszystkie inne światła w tylnych lampach ok?
Co do oświetlenia tablicy rejestracyjnej to z tym bywa różnie - gniją piny w lampkach i przez to mogą nie świecić.
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

Dokładnie to: pozycja lewa, prawa i oświetlenie tablicy. Jeśli pozycyjne przednie (jeszcze, bo mało kto tam zagląda) świecą - w bezpiecznikach nie ma co szukać. Winne żarówki, oprawki żarówek lub wtyczki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”