[9n] kontrolka świec żarowych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
miira
Newbie
Newbie

[9n] kontrolka świec żarowych

Post autor: miira »

witam :) hmmm ja mam problemik w postaci takiej ze ta kontrolka mi mruga cały czas od dwóch 3 dni :( było ok auto w sumie niecały tydzień stało... w sob się przejechalam i zaczęła mrugać :( kiedyś zrobiłam kilka manewrów kluczykiem i stacyjka zapal zgas zapal zgaś i się kasowało ale w pon jechalm autem i dalej mruga no i wczoraj i dzis tak samo :( hmmm o co może chodzić ze ona nie znika :(??? co też mam go pogonić ?? tylko nie chce za duzo nim jeździć jak to mruga bo nie wiem czy mu to nie zaszkodzi :(?? HELP :grin:
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

jak mruga to znaczy że świece się grzeją
zalecam zobaczyć do nich bo możliwe że to ich końcówka i dają o sobie znać
Awatar użytkownika
miira
Newbie
Newbie

hmmm nom tez tak właśnie myślałam, że wymianka mnie czeka hehe ale sie naczytałam ze wystarczy pogonic go zeby przedmuchać turbinę czy cosik tam ;) ok czyli weekend u mechanika hehe :)
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

świece bym zostawił w spokoju ,układ sterowaniem grzania świec , przekaźnik , stacyjka , lub coś z kontrolką.
Awatar użytkownika
miira
Newbie
Newbie

cos z kontrolką raczej odpada bo rok temu tak mialam ze sie pojawiała ale znikała :) a teraz w sumie nie jeżdze nim duzo ale dzis odpalialm i jak pogazowałam sie zapalila znowu i tak od sob a wczesniej to po takim czasie juz nie mrugała...wrr jak ja juz mam sie podłączać do kompa to wrrrrrr zwsze coś wychodzi i u każdego elektryka inna wersja hehe
np czujnik temperatury i parowania to bylam o 3 elektryków i każdy inny plan miał co to może byc :/
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

trudno zdiagnozować , możliwości jak wcześniej pisałem jest kilka niestety trzeba szukać
Awatar użytkownika
miira
Newbie
Newbie

no i wsysko jasne :) i dobra wskazówka dla pozostałej reszty :)
jeśli świeci wam sie kontrolka świec żarowych i jednocześnie nie świecą wam światła STOPu podczas wciskania hamulca gdy kontrolka mruga to czujniczek do wymiany :)
ja juz smigam zdrowym zwartym i gotowym do jazdy maleństem :)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote="miira"]no i wsysko jasne :) i dobra wskazówka dla pozostałej reszty :)
jeśli świeci wam sie kontrolka świec żarowych i jednocześnie nie świecą wam światła STOPu podczas wciskania hamulca gdy kontrolka mruga to czujniczek do wymiany :)
ja juz smigam zdrowym zwartym i gotowym do jazdy maleństem :)[/quote]Dokładnie, bo kontrolka ze sprężynką zajęła miejsce kontrolki EPC z benzynki czyli bład instalacji elektrycznej. Może świadczyć o braku stopu. Podobnie jak o przerwaniu obwodu grzania świec.
Awatar użytkownika
miira
Newbie
Newbie

witam ponownie :d czy ktoś mi tym razem powie gdzie znajduje się ten czujnik światła stopu :)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Jest nad pedałem hamulca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”