Światło cofania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bufur
Początkujący
Początkujący

Światło cofania

Post autor: Bufur »

Witam,
Mam problem otórz przy wrzuceniu biegu wstecznego nie świeci mi się tylnie białe światło. Żarówka nie jest przepalona, oglądałem styki przy tylniej lampie i wszystko ok. Zastanawiam sie czy przy biegach nie ma tam jakiegoś czujnika, ale po zaglądnieciu pod mieszek nic nie znalazłem. Prosze o jakieś wskazówki
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Czujnik światła cofania jest wkręcony z przodu skrzyni biegów. Musisz wejść pod samochód, żeby się do niego dostać. Nie pamiętam dokładnie jak wygląda wtyk (czy jest na stałe czy inaczej) ale należałoby zewrzeć te dwa przewody wychodzące z czujnika. Jak się wsteczny zapali to wymienić czujnik - jak nie - problem leży gdzie indziej i należy szukać dalej.

Możesz jeszcze sprawdzić styki gniazda żarówki - może zaśniedziały.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
A
A_S
Newbie
Newbie

Post autor: A_S »

Czujnik sprawdz w skrzynii:) na pewno to jest przyczyna ze nie swieci ci wsteczny :)
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: japuk »

mialem taki sam problem. Tez mi sie wydawalo ze zarowka nie jest spalona... a jednak byla. Ja radze najpierw wlozyc nowa zarowke... Koszt ok 1zl a moze oszczedzic wiele czasu ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”