[6n2] Rurka spryskiwacza szyby tylnej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Rurka spryskiwacza szyby tylnej

Post autor: piotrom87 »

Witam. Ostatnio zauważyłem wodę ze spryskiwacza w bagażniku. Doszedłem do tego, że pęknięta jest rurka w pompce spryskiwacza (oznaczona jako 26 na zdjęciu http://img392.imageshack.us/my.php?image=rurkaik2.jpg. Czy jest możliwość dokupienia samej rurki (nie potrzebna mi cała pompka) i czy pasuje ona także od modelu 6N?? Pozdrawiam
B
Baru
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Baru »

Po co kupywac.Mi kiedys tez tam leciala woda wiec zalozylem kawalek koszulki termokurczliwej i po sprawie.Tylko zeby dobrze zacisnela to musi byc srednica term troszke wieksza od zwyklej.
s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sikszak »

może poszukaj w rozbitkach, albo popytaj na allegro osób które sprzedają polo 6n2 na części
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Chodzi o to że samochód kupiłem niedawno i zauważyłem że woda nie leci na szybę, tylko do bagażnika. Przepchałem dyszę i zobaczyłem, że woda co prawda pryska na szybę ale jej część dalej leci do środka. Zdjąłem tapicerkę, rozebrałem pompkę spryskiwacza i okazało się, że wylot rurki ma 2 dziury (wada fabryczna?). Powiększyłem dziurkę (zrobiłem z dwóch jedną), ale obwód rurki jest większy od obwodu dyszy i nadal pewne ilości wody lecą do środka. Pewnie będę szukał rurki gdzieś na szrotach. Chyba że ktoś stąd ma ją na zbyciu??
J
Jordan
Newbie
Newbie

Post autor: Jordan »

[quote=""piotrom87""]Chodzi o to że samochód kupiłem niedawno i zauważyłem że woda nie leci na szybę, tylko do bagażnika. Przepchałem dyszę i zobaczyłem, że woda co prawda pryska na szybę ale jej część dalej leci do środka. Zdjąłem tapicerkę, rozebrałem pompkę spryskiwacza i okazało się, że wylot rurki ma 2 dziury (wada fabryczna?). Powiększyłem dziurkę (zrobiłem z dwóch jedną), ale obwód rurki jest większy od obwodu dyszy i nadal pewne ilości wody lecą do środka. Pewnie będę szukał rurki gdzieś na szrotach. Chyba że ktoś stąd ma ją na zbyciu??[/quote]

Proszę powiedz mi jeśli mozesz jakrozebrałeś tapicerke klapy, i jeśli masz 3drzwi i rozbierałeś boczną tapicerke z przy tylnych siedzeniach to prosze też napisz :)
w
wnuq
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wnuq »

Samej rurki do 6N2 nie dostaniesz. Do 6N jest, ale do 6N2 sprzedają włącznie z zestawem naprawczym do silniczka. W ASO kosztuje to coś koło 120 złociszy (tyle przynajmniej dawałem jakieś 2 lata temu). Jedynie co to pozostaje szukać na szrotach.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Jordan""]Proszę powiedz mi jeśli mozesz jakrozebrałeś tapicerke klapy, i jeśli masz 3drzwi i rozbierałeś boczną tapicerke z przy tylnych siedzeniach to prosze też napisz [/quote]
Kolego w dziale Manuale masz do ściągnięcia książkę VW Polo Sam Naprawiam - tam jest wszystko łądnie opisane :)

[quote=""wnuq""]Samej rurki do 6N2 nie dostaniesz.[/quote]
Proponuję sprawdzic. Dysza spryskiwacza tylnej szyby (6N0 955 985) była montowana w Polo 6n1 więc może będzie pasować. Zestaw naprawczy dla 6N1 kosztuje w ASO w Warszawie 42zł jak dobrze pamiętam. Ale może ktoś z większa wiedzą nam podpowie czy były one podobne.
piotrom87 prześlij mi na PW lub maila nr VIN swojego auta to sprawdzę jaki nr ma ta rurka u ciebie.
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Widzę że mój temat odżył, choć napisałem go dość dawno ;)

A więc tak: po kilku miesiącach problem sam się 'rozwiązał' tzn. silnik przestał całkowicie pracować (pewnie dlatego że dostało się do niego trochę wody ze spryskiwacza). Koszt nowego silniczka w ASO to ok. 380 zł.... czyli dużo... Więc kupiłem używkę i do tego jeszcze z anglika ale pracuje bez problemu. Koszt 150 zł :)

I dzięki czaja454 ale wg etki ta rurka nie ma numeru.

Nie wiem o jakim zestawie naprawczym pisze wnuq, mi nic takiego nie zaoferowali, ale możliwe że w innym ASO pracują ludzie bardziej kompetentni...

Temat do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, 17:38 przez piotrom87, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

hehe, no rzeczywiscie nikt z nas nie zauważył ze to z listopada, ale wstyd :bow:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”