CB radio co myslicie

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

CB radio co myslicie

Post autor: tomi1990 »

Witam wszystkich mam pytanko zauwazylem ze to cb radio jest tanie i dosc duzo osob sklonilo sie ku kupieniu moze ktos mial stycznosc z tym radiem lub powie cos wiecej na ten temat czy oplaca sie kupic itd pozdrawiam.

http://allegro.pl/cb-radio-thunder-ante ... ml#gallery
Awatar użytkownika
1tomcio1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: 1tomcio1 »

Nic nie pisze na temat zasięgu (chyba że nie zauważyłem). Wszystko zależy od tego czy jeździsz w trasie czy po mieście, na mijanki starczy mała antena. Ja używam CB głównie w trasie. Jak montowałem u siebie to gość mówił że ważna jest grubość cewki w antenie. A i jak kupisz na allegro to pamiętaj, że musisz pojechać do kogoś i ją dostroić. Koszt w granicach 10-30 zł. Nie wierz że już wszystko jest zrobione. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Moim zdaniem na takie radio szkoda kasy... lepiej zainwestowac kilka groszy wiecej i cieszyc sie dobraym radiem a nie zaraz go znienawidzic :)
no i jak to mówią jaka cena taki towar. Ja osobiście posiadam Alana jest dość dobry dość duzo kosztował (fakt ze nie stroiłem go jeszcze(brak czasu)) ale nie jest jeszcze to :) efekt porównania z PRESIDENTEM ;)

Pozdrawiam :]
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomi1990 »

Dzieki wielkie chlopaki za odpowiedz nie zdecydowalem sie na to cb ,jednak poszukam czegosc lepszego
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Yosan Pro-120, tanie radio i bardzo dobre. A antenka jak najdłuższa ! Długości nic nie zastąpi, najlepiej kup AS-100 a jak zależy Ci na zasięgu ML-145 obie anteny od Sirio.
Awatar użytkownika
PaY
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: PaY »

jak szaleć z długością o WA-27 albo SIRIO PERFORMER 5000
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy
Wyróżnienie]