Uszczelki drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
jarodek
Newbie
Newbie

Uszczelki drzwi

Post autor: jarodek »

Od jakiegoś już czasu w moim polo robi się coraz głośniej. Już po przekroczeniu 50km/h słyszalny jest wyraźny szum wiatru. Jakby uszczelki w drzwiach nie trzymały już zbyt dobrze..
Poza tym gdy auto się troche nagrzeje od słońca to te uszczelki troche hałasują.
Moje pytanie brzmi: czy waszym zdaniem wymiana wszystkich uszczelek pomoże w tej kwestii?
Oraz jakiego rzędu byłby to wydatek?
Obrazek
Awatar użytkownika
Metz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Metz »

podczepie sie do tematu. Również chciałbym wymienić uszczelki w drzwiach z powodu nadmiernego hałasu w aucie.
Na alledrogo jest pare uszczelek uniwersalnych ale nie wiem czy będą sie nadawać np.

http://allegro.pl/item617800168_uszczel ... _inne.html
G
Glaca
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Glaca »

Musicie sprawdzic w dokładnie jakim są one stanie. Jeżeli są mocno skryszałe i niesprężyste to wymieniając je napewno hałas będzie zredukowany. Przypuszczam, że na wymianie wszystkich uszczlek w wersji 5 drzwiowej starczy 150 zł.
Awatar użytkownika
maniek1983
Newbie
Newbie

Post autor: maniek1983 »

ja mam polo 6n 3d i musze was rozczarowac bo tez mam uszczelki w drzwiach do wymiany a dowiedzialem sie od znajomego mechanika ze koszt uszczelek wynosi 500 zl ! tylko niejestem pewien czy chodzi o komplet czy pojedyncza na jedną strone . pozdro
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

pewnie policzył tyle za oryginały, kupując na allegro uniwersalne wyniesie cię dużo taniej, mnie natomiast na dołkach itp. dosć głośno odzywają się mechanizmy elektrycznych szyb, ale na to chyba nic nie poradzę niestety...
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”