Koledzy,
mam takie pytanko. Jestem posiadaczką Polo 6N1 1.4 60 KM. Mam opony 155/70 R13. Czyli fabryczne, tak samo jak felgi. Stalowe, srebrne VW(były takie od kupna). Chcialabym kupić jakieś szersze oponki bo jak sie domyslacie i wiecie te sa bardzo cieniutkie. Czy jest możliwość, żeby na tych samych felgach zalożyć jakieś szersze opony? Bez kupowania nowych felg i jakis modernizacji? Serdecznie pozdrawiam i proszę o odpowiedź!
A jaka masz szerokosc felgi ?
bo jak 4,5 J to nie bardzo to widze
byc moze jest 5,5 J to by oponka 175/65 R13 idealnie pasowała
Zdejmij kołpaczek/dekielek z felgi i zobacz co jest napisane tam gdzie zaznaczylem
Dzięki, sprawdzę dzisiaj i zobacze co sie da zrobic! Bo musze wymienić oponki bo maja juz 6 lat:) letnie... i ucieka troche powietrze... zobaczymy! dzieki bardzo za pomoc! Pozdrawiam
Koleżanko, jeżeli chcesz miec dużo szersze opony ( 175, 185 ) to niestety jest niemożliwym założeniem ich na fabryczne felgi dopasowane do 155. Ale komplet używanych żelaznych felg nie jest drogi. Byc może ja będę nawet niedługo sprzedawac jak poszukam jakieś ciekawe alu :]
Glaca kolego, ja mam fabrycze felgi 13" i mam na nich gumy 175/65 r13 takie jak fabryka przewidziała, bo jakbys nie wiedzial to były dwa rodzaje felg 4.5" i 5.5"