Linka elektrycznych szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

Linka elektrycznych szyb

Post autor: gasmask »

Koledzy i koleżanki,
otóż w drzwiach pasażera prawdopodobnie padła linka od mechanizmu podnoszenia i opuszczania szyby. Typuję ją, ponieważ po zdjęciu tapicerki i znalezieniu jej czuję jakby miała jakiś luz. Nie jest kompletnie zerwana czy coś w tym stylu ale ma luz a objawy tego są takie, że przy podnoszeniu mniej więcej w połowie zwalnia i idzie w dół i trzeba szybie pomóc ręcznie. Próbowałem tam dojść szmatką przeczyścić nawet jakiegoś smarowidła dałem ale nic. Moje pytanie jest takie: jak dobrze dojść do tej linki i w jaki sposób ją naciągnąć? Z góry dzięki!
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

wykręć cały mechanizm i wyjmij z drzwi, wtedy wszystko będziesz miał na wierzchu...jak już zdejmiesz tapicerkę i tą osłonę piankową to bez problemu powinieneś wiedzieć co odkręcić aby to wyjąć, są tam bodajże 3 śruby co trzymają mechanizm silnika do drzwi i jeszcze po śrubie na prowadnicach co trzyma szybę :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gasmask »

Dzięki za odp. Miałem doczynienia z rozbrajaniem tylnych drzwi i za diabła nie wiedziałem co tam jest do odkręcenia więc najzwyczajniej pociąłem blache (drzwi były po wypadku - do wyrzucenia).
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”