Koło lata na boki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kowcio
Newbie
Newbie

Koło lata na boki

Post autor: kowcio »

Dziś (tak wiem, dopiero) wymieniłem opony z zimówek na letnie i jakoś tak chodziłem wokół samochodu, sprawdzałem kopiąc czy są dobrze założone :) Nie miało to nic większego na celu, ale przy tylnym prawym kole zauważyłem, że lata ono na boki!!!! Jestem w stanie ruszyć kołem w lewo i w prawo o kilka cm, razem z kołem rusza się bęben, tak mi się przynajmniej wydaje. Koło jest dokręcone, sprawdziłem. Trochę się przeraziłem, bo nie chcę stracić koła w trakcie jazdy (tym bardziej z nową oponą ;) ). Ktoś ma może pomysł co mogło się rozwalić? Bo raczej nie jest to normalne...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pavulon
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pavulon »

A podczas jazdy nie hałasuje Ci to koło? Generalnie podstawą jest łożysko chyba - kiedy mocno sfatygowane, koło ma luzy...
Obrazek
Polo Steilheck Universal, 1992, 1043 ccm, sppi
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

Albo rozsypało się łożysko, albo odkręciła nakrętka. Może nie masz zawleczki zabezpieczającej nakrętkę?
k
kowcio
Newbie
Newbie

Przy skręcaniu w lewo, przy prędkościach powyżej 50 km/h słychać szum. Łożysko było wymieniane niedawno, mniej więcej 2 miesiące temu, więc chyba to nie to.. Jutro podjadę do warsztatu i sprawdzę co tam się dzieje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

moze nie zabezpieczyli sruby i sie popusciła :eek:
lepiej z tym nie zwlekaj skoro taki duzy luz jest
k
kowcio
Newbie
Newbie

No i wszystko wiadomo, rozsypało się łożysko.. Już pięknie śmiga, nie licząc kilkunastu innych problemów ;) Ale to już inny temat :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”