Nieprzyjemny zgrzyt

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Saper
Newbie
Newbie

Nieprzyjemny zgrzyt

Post autor: Saper »

Witam serdecznie wszystkich Szperaczy! :wave:
Niestety po ostatniej wymianie kostki stacyjki mam drobny problem. Po odpaleniu silnika, kluczyk nie chce wrócić do poprzedniego położenia tylko zacina się w pewnym momencie. Powoduje to zapalenie lampki ABS’u i ciągłe świecenie lampki ręcznego. Zawsze w tej sytuacji sam staram się odciągnąć go do odpowiedniego położenia, ale zanim zdążę to zrobić z pod maski dobiega mnie bardzo niemiły zgrzyt. Myślę że to wina stacyjki, a zgrzyt może dobiegać z rozrusznika? Czytałem gdzieś że po wymianie kostki stacyjki może minąć trochę czasu zanim się „dotrze” ale czekam już dość długo na to dotarcie i jakoś nie następuje… :this:
Moje pytanie brzmi: Czy pomogłoby np: wlanie do stacyjki kapki oleju – aby klucz lepiej odskakiwał? Może zwykłe zamoczenie klucza w oleju przed włożeniem do stacyjki :?:
Nie chcę sobie ciaprać kluczyka, ani stacyjki jeśli to nic nie da więc proszę Was o rade :niewiem:
Pozdrawiam! I dzięki za poświęcony czas :)
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Jaka kupiles kostke stacyjki. Moze jest jakas ferelna. Ostatnio wymianialem u znajomego w cordobie FL. Obylo sie bez zadnego docierania itd. Dzialala normalnie i dalej dziala od razu. Pewnie jakis najtanszy feler kupiles. Kobieta w sklepie powiedziala ze mieli kiedys takie za 18 pln ale szybko z nich zrezygnowali bo ludzie narzekali. Jak kupowalismy to placil chyba 27pln za kostke.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
l
lexyy
Początkujący
Początkujący

Post autor: lexyy »

marcin86 kupujecie w bg mot w Bielsku ?
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Tak.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”