Przerywa od 1600 do 2000 1.6 AEE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
andir0
Newbie
Newbie

Przerywa od 1600 do 2000 1.6 AEE

Post autor: andir0 »

Witam .Chciałem opisać tu mój problem z polówka dla potomnych.Usterka pojawiała sie bardzo rzadko.Jednak nadszedł dzień kiedy autem nie dało sie praktycznie jechać.Na kążdym biegu w zakresie 1600 do 2000 obr/min auto skakało jak żaba,poniżej lub powyżej tych obrotów wszystko w normie.Pierwsze wymieniłem świece,kable WN ,kopułka i palec rozdzielacza, dalej sprawdzone lub podmienione- cewka WN,ciśnienie pompy paliwa-ok.Wszystkie czujniki ,sonda ,przewody "przedzwonione" do nich z komputera i nic. Przepustnica wymyta na cacy + adaptacja,dalej nic. Został sterownik silnika,który był powodem całego zamieszania,polecam naprawe u dobrego ,znającego się na rzeczy elektronika koszt naprawy ok 100 zł. Ja walczyłem z tematem 3 dni,myśle że jesli ktoś będzie miał podobny problem to moj opis skróci jego męki. :scratch:
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Ale co padlo w sterowniku? Ze koszt wyniosl tylko 100pln?
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
l
lexyy
Początkujący
Początkujący

Post autor: lexyy »

wydaje mi się ze sterownik padają bardzo rzadko wiec problem bardzo odosobniony, ale napisz co padło w tym sterowniku? zimne luty? czy jest on hybryda zalana taka galareta czy goły
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

po rozebraniu ECU jest płytka drukowana i swobodny dostęp do jego podzespołów

andir0 przy okazji rozbebeszenia sterownika wymieniłeś kondensatory na nowe, bo ten elektrolit z czasem lubi wysychać
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”