Mała stłuczka :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pietras_Rk
Raczkujący
Raczkujący

Mała stłuczka :(

Post autor: Pietras_Rk »

Witam
Wczoraj sie zdazyl nieszczesliwy wypadek i sarna nadziala mi sie na auto :( mam reflektor do wymiany, grill no i co najgorsze i chcialbym sie dowiedziec ceny: to do czego jest reflektor przykrecony jest lekko wygiete no i maska troche.. ile by mniej wiecej kosztowalo malowanie takiego czegos i prostowanie.. Jakby ktos sie takim czyms zajmowal z okolic Rybnika i bylby w stanie to zrobic za nieduze pieniadze to bylbym wdzieczny.. Pozdrawiam
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

Przede wszystkim: jak walnąłeś sarnę to działo się na terenie oznaczonym znakiem "uwaga dzikie zwierzęta"? Jak nie było znaku możesz walczyć o zwrot kosztów naprawy.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

maski Ci raczej nikt nie wyklepie niestety, juz jest coraz mnie specow ktorzy potrafia wyklepac duze plaskie powierzchnie
P
Pietras_Rk
Raczkujący
Raczkujący

Nie bylo zadnego znaku... no ale co ja teraz moge zdzialac jak juz 2 dni minely ?? A co do tej maski to nawet mnie nie straszcie...
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Pomysł klepania maski jest bez sensu skoro możesz kupić całą poniżej 100zł, a jak dobrze pójdzie to trafisz w kolorze. Polataj po okolicznych szrotach.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

wrzuc zdjecia to Ci mniej wiecej ktos napewno powie co da sie zrobic. z opisow to malo co mozna zdzilac.
P
Pietras_Rk
Raczkujący
Raczkujący

bruczyk jutro beda wrzucone zdjecia.. a chcialem jeszcze zapytac o jedno... dzien po strzaskaniu polówki chcialem gdzies zajechac, odpalam i chodzi na 2 cylindry a potem gasnie.. zagladam pod maske a tam jakis wyciek z okolic rozrzadu, sprawdzam na bagnecie a bagnet suchuski... uszczelka pod glowica byla wymieniana w tamte wakacje i tam jakas uszczelka z rozrzadu bodajze tez.. plyn chlodzacy jest.. co to moze byc i czy to moze miec cos wspolnego z tym uderzeniem? Dodam jeszcze ze dzis ja odpalalem na moment i chodzi normalnie tylko oleju nie ma wogole.. Odi co do tej maski to nie kupie w oryginalnym kolorze bo auto juz nie jest w oryginalnym kolorze :P
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

[quote=""Pietras_Rk""] no ale co ja teraz moge zdzialac jak juz 2 dni minely[/quote]
no teraz to już nic
jak nie było policji to będzie ciężko cokolwiek wydoić
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Pietras_Rk
to jak Ty czesto zagladasz pod maske?? niestety stare samochody maja to do siebie ze jak robisz kolo tys km tygodniowo to trzeba zagladnac pod ta maske raz w tygodniu napewno.
ja mam manie ze na trasie powyzej 100km co postój zagladam pod maske.

zalezne albo nie zalezne zalezy jak mocno oberwal a tego jeszcze nie wiemy:)

mmmarcin
no chyba ze sarna sie przyzna:)
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

bruczyk
może jakąś kamerkę w komorę silnika, aby na bieżąco oglądać :D
No tęż często tam lukam, aby coś nowego nie zjawiło się, lub coś nie znikło :D
Pietras_Rk
może jednak dolej tego oleju i obadaj co ci cieknie, skąd, i czy wogule podejmujesz się naprawy...
P
Pietras_Rk
Raczkujący
Raczkujący

Bruczyk wlasnie w tym problem ze bardzo czesto zagladam pod maske odkad mialem robiona uszczelke i nic nie bylo.. tak jakby po tym uderzeniu cos sie stalo :/ zrobie zdjecia to zobaczycie ale z gory mowie ze nie wyglada to na tyle strasznie na ile sie wydaje

Dzisiaj ktos mi powiedzial ze ta awaria moze byc spowodowana brakiem takiej rury co idzie z kolektora do filtra powietrza.. moze to byc prawda ??
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

ale olej nie ma prawa ot tak zniknac.
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

[quote=""Pietras_Rk""] co idzie z kolektora do filtra powietrza[/quote]
czy chodzi o tą rure która ma podgrzewać powietrze - służy jedynie w zimę (ewentualnie kiedy jest zimno :)) z olejem nic wspólnego nie ma :-p
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

a zagladales pod silnik ?? moze miska olejowa oberwala przez przypadek i olej zlecial .. ? zaleznie od koloru auta maske walniesz w czarny mat i juz po klopocie :) :p ..pewnie Ci chodzi o te metalowa czesci pod reflektorem ? nie martw sie ja tez mam ja pogieta .. a mialem tylko lekko pekniety kierunek .. a powiedz .. sarne wziales do domu ?? czy uciekla ? .. tak to by sie przynajmniej koszty jedzenia zredukowaly .. :butcher:
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

jak by sarna sie sotala to jest swiadek:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”