Nawigację z biedronki

A poważnie, to coś z systemem Windows CE. Na to możesz wrzucić prawie każdą mapę. I AutoMapę i TT, iGo, MapaMap, Sygic i wiele innych.
To jaki sprzęt wybierzesz to już kwestia pieniążków. Za 300zł całkiem dobry sprzęt już kupisz. Ja ciągle polecam Lark'a. Tanio i dobrze.[/quote]
Ja kupiłem za 299 zł navi z biedrony. Był to Goclever 5040 z automapą XL. Ogólnie jedyny minus to słabo widoczny obraz w bardzo dużym nasłonecznieniu. Samemu urządzeniu nie moge nic zarzucić. Szybko łapie satelity, nie gubi się. Ale AutoMapa jest poje@#$%. Nie rozumiem programu. W trasie optymalnej potrafi kocimi łbami przeciągnąć aby zaoszczędzić 100 metrów. Przy zwiedzaniu świętokrzyskiego potrafiła tak człowieka pociągnąć, że głowa mała. Albo doprowadzała do pola. Zakupiłem aktualizację i się nieco poprawiła. Ale dalej z uporem maniaka każe zawracać nawet na obwodnicy trójmiasta...
Wcześniej jeździłem na OVI Maps Nokii i Garmin. Ale AM przy tych wypada blado. OVI ładnie prowadziły człowieka do celu. Jak się zatraciłeś to poprowadziły w sekundę inaczej. A ta !@#$ każe zawracać. Nawet na wielopasmowych oddzielonych, ba autostradach...